Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Focus - Hocus Pocus Tour(NL)

Foto: Rens Plaschek
Mer om artisten

Rockbandet från 60-talet som bara fortsätter att ge! Focus är utan tvivel ett av de internationellt mest framgångsrika banden från Holland. Nu med Thijs Van Leer, Pierre Van Der Linden, Menno Gootjes och Udo Pannekeet återvänder Focus till de europeiska konsertscenerna med ett efterlängtat nytt album.

  • Letar du efter biljetter eller har du fått förhinder och vill sälja din? Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang, bli medlem och ladda upp din biljett till försäljning och du som vill köpa kan enkelt se om det finns någon som säljer. Klicka här för att komma till Ticketswap.

Storhetstiden var under 70-talet, då med hits som de instrumentala låtarna "Hocus Pocus", "House of the King" och "Sylvia" från skivorna "Moving Waves", "Focus 3" och "Hamburger Concerto". Och det var också under detta decennium som Focus skrev historia på Roskildefestivalen med en skräll av en konsert. Med tiden splittrades dock bandet av interna bråk och upplöstes slutligen 1978. Under många år återförenades de endast för enskilda evenemang, men 2002 gjorde bandet comeback med en fantastisk ny line-up, som resulterade i de väl mottagna albumen ”Focus 8” och ”Focus 9”.

Tillsammans med Thijs van Leer på sång, flöjt och keyboard, är den berömda Focus-trummisen Pierre van der Linden som gick med i gruppen på deras andra album 'Moving Waves' 1972, tillbaka på trummorna. Internationellt känd för sina rytmiska färdigheter, är Pierre fortfarande en definierande faktor i Focus-soundet. Gitarristen Menno Gootjes, som var med i Focus i ett tidigt skede, och den hyllade basisten Udo Pannekeet.

En ny Focus-era började 2012 med "Focus X". Skivan och de efterföljande konserterna har tagit trogna fans med storm, och nu kan du höra alla klassiska Focus-låtar igen, kompletterat med starkt nytt material. Det finns en föryngrad passion bland bandet när de släppte det första studioalbumet på 6 år, Focus 11, i början av 2019. De turnerade världen över med det nya albumet och nu ger de sig alltså ut på turné igen!

På scen:
Theijs Van Leer – Hammondorgel, flöjt och sång
Pierre Van der Linden – trummor
Menno Gootjes – gitarr
Udo Pannekeet – bas

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 30 maj

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

480 kr vid bord
440 kr på balkong

Student / Pensionär

440 kr vid bord
400 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten