-

Fatboy

Foto: Göran Hallberg
Mer om artisten

Sveriges rockabilly-kungar nr. 1! Fatboy är ständigt nyfikna på ny musik samtidigt som de med en imponerande självklarhet alltid är trogna sina rötter. För Fatboy var tanken aldrig att vara retro eller vintage, och inte heller att låsa sig till en viss stil eller ett visst sound. Drömmar om 50-talets USA och dess country- och rockabillymusik möts med samtida pop- och indierock, kryddat med smakfulla inslag av grekisk bouzouki-musik och klezmer på toppen.

Obs! Viktig information – konserterna är framflyttade till den 1-2 oktober.

Klicka här för att komma till sidan för konserterna 1-2/10 >

Om du har köpt biljett till konserterna innan de flyttades, så är din gamla biljett giltig. Biljetter köpta till den 5/2 är giltiga den 1/10 och biljetter köpta till den 6/2 är giltiga den 2/10. Samma tider för sittningarna gäller. Kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu el. 040-10 30 20 vid frågor ang. biljetter, byte av konserttillfälle eller återköp. Glöm inte uppge bokningsnummer.

---

Fatboy handlar om sex killar och deras stora passion för musik, som blev deras liv. Sången och spelandet blev ett sätt att överleva, och leva. Gruppen hämtar sina influenser i allt från från Faron Young, Stray Cats, Johnny Cash, Elvis och Roy Orbison till The Smiths, Tom Waits och The Cramps.

Det har gått tre år sedan senaste albumet Moments och FATBOY är nu redo att dela med sig av sitt nya album -Diggin’ The Scene! Det är bandets sjätte album som här tar oss med på en brokig resa genom livet. Vi möter brustna hjärtan och broar som brunnit i en värld som vi inte riktigt känner igen.

På scen:
Thomas Pareigis – sång
Hannu Kiviaho – gitarr
Jan Lissnils – pedal steel
Marcus Källström – trummor
Thomas Schuldt – bas


 

Läs mer Dölj

Mer om artisten