Upptäck Victoria!

Esthesis Quartet(SE/US)

Foto: Daniel Choi
Mer om artisten

Esthesis Quartet spelar originell jazz med uppsluppen energi och kreativitet, som bryter våra förutfattade meningar av traditionella instrumentroller. De tar oss med genom nya musikaliska landskap när flöjter och sång kommer i förgrunden och behandlar varandras kompositioner med förståelse, respekt och en frihet som leder till originella och oväntade musikaliska äventyr.

Esthesis Quartet består av Denverbaserade pianisten Dawn Clement, svenskfödda och New Yorkbaserade flöjtisten Elsa Nilsson, Chicagobaserade basisten Emma Dayhuff och LA-baserade trummisen Tina Raymond.

Gruppen kännetecknas av fascinationen för risker som förenar dessa fyra musiker som ständigt omvärderar sina roller som solister, artister och upptäcktsresande. Med originalkompositioner skapade med taktil känslighet och utforskande improvisation, fångar Esthesis Quartet den anda av samarbete som är integrerad i gruppens grund.

Esthesis Quartet startades under coronanedstängningen som en kompositionsklubb där musikerna träffades en gång i månaden via zoom för att visa varandra vad de höll på med musikaliskt och efter några möten började de spela in på varsitt håll. Både över varandras kompositioner och i fria improvisationer.

Esthesis Quartet har spelat på Earshot Jazz Festival (Seattle), Sam First (LA), The 55 Bar (New York), Dazzle (Denver), The Blue Room (Kansas City), Caffe Vivace (Cincinnati), Constellation (Chicago), Caffe Coda (Madison), The Owl Music Parlor (Brooklyn), Indiana University Jacobs School Of Music (Bloomington), Jazz and American Music Department at Metropolitan State University (Denver) och mer. De är mottagare av Chamber Music America’s Performance Plus grant där de har arbetat med Bill Frisell som artist/Educator sedan Maj 2023.

På scen:
Elsa Nilsson – flöjter och FX
Dawn Clement – piano och sång
Emma Dayhuff – bas
Tina Raymond – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 24 maj

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

100 kr vid bord
100 kr på balkong

Student / Pensionär

50 kr vid bord
50 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Upptäck Victoria!

Denna konsert ingår i vår konsertserie Upptäck Victoria! där du några gånger per säsong, för en liten peng, kan höra spännande musik av hög kvalité i genrer som du kanske aldrig lyssnat på, med artister som du kanske aldrig hört talas om – låt dig överraskas!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så är detta ett ypperligt tillfälle!

Läs mer: Vad är Upptäck Victoria!?

Mer om artisten