Erja Lyytinen - The Queen Of Slide Guitar(FIN)

Foto: Pasi Rytkönen
Mer om artisten

Finlands bluesdrottning har under de senaste 20-åren uppnått mer på den finska bluesscenen än någon annan. Sångerskan och gitarristen har inte minst blivit en superstjärna i sitt hemland men också erkänd och högt rankad på den internationella musikscenen. Med rötterna både i traditionell och modern blues, blandar hon jazz, pop, soul och rock och skapar sitt helt egna sound.

Obs! Denna konsert är framflyttad till den 14/5, 2022.

Då en av bandmedlemmarna drabbats av corona blir vi tvungna att skjuta upp konserten. Vi beklagar olägenheten. Om du har köpt biljett till konserten innan den flyttades, så är din gamla biljett giltig på det nya datumet. Om du vill och kan gå då så behöver du inte göra något mer än att hålla reda på det nya datumet. Vill du att vi ska återköpa dina biljetter så gör vi självklart det. Kontakta i så fall Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu el. 040-10 30 20. Glöm inte uppge bokningsnummer. Återkrav måste inkomma senast den 6 april.

---

Den röda tråden genom Erja Lyytinens musik är hennes sätt att kombinera den moderna och den traditionella bluesen med progressiva inslag. Detta har gett henne en växande och stabil lyssnarskara, så väl hemma i Finland som internationellt. Detta bekräftas av de uppmärksammade nomineringar som Erja kammat hem exempelvis European Blues Awards ”Bästa gitarrist 2017” och placeringen som 14:e bästa bluesgitarrist i världen enligt Guitar World Magazine (2019).

Erja har uppträtt tillsammans med flera världskända gitarrlegendarer som t.ex. Sonny Landreth, Jennifer Batten, Joe Bonamassa och spelat som support till bl.a. Tom Jones, Robert Plant och Carlos Santana. Erja Lyytinen blev även inbjuden av Carlos Santana för att uppträda på hans konsert i Helsingfors, Finland inför 20 000 åskådare.

Under de senaste åren har mycket hänt. Hösten 2019 kom bokförlaget Docendo ut med hennes självbiografi ”Blueskuningatar” (Bluesdrottningen) om Erjas fantastiska karriär. Boken berättar målinriktat om Erjas väg mot bluesmusikens världstopp. Under 2020 började Lyytinen till följd av covidnedstängningen arbeta med ett antal nya satsningar. Till exempel har hon lanserat ett eget te-märke, arbetat med två sångböcker med hennes favoritlåtar och under november 2020 släppte hon albumet "Lockdown Live" – ett ​​album inspelat under de strängaste restriktionerna som Powerplay Magazine kallade för en triumf!

Våren 2022 återvänder Lyytinen till Malmö – där hon faktiskt studerade musik på 90 talet – för att spela sin första Sverigekonsert sedan lockdown!

“She is the future” - Carlos Santana

"Fiery trademark slide work.” - Guitarist #14 Ranking on

“30 Best Blues Guitarists in The World Today” - Guitar World

På scen:
Erja Lyytinen – gitarr & sång
Tatu Back – bas
Iiro Laitinen – trummor
Miika Aukio – klaviatur

Olli Huttunen – ljudtekniker

Läs mer Dölj
Konserten genomförs med stöd av Puls, Nordisk Kulturfond:
Logotypernkf Puls 200Px

Mer om artisten