En Dröm, En Längtan, En Sång - Sven Wollter, Matilda Magnusson och Nynningen

Foto: Simon Renner
Mer om artisten

Här möts sex artister, från tre generationer, med valet av musik och texter som stark gemensam drivkraft. Skådespelaren och författaren Sven Wollter, singer-songwritern Matilda Magnusson och musikgruppen Nynningen blandar dikter och sånger av bland andra Kent Andersson, Björn Afzelius, Vladimir Majakovskij och Joe Hill, i en föreställning som berör livet, kärleken och döden.

Under två somrar har ett samarbete mellan artisterna vuxit fram genom ett tjugotal gemensamma konserter över hela landet. Det stora åldersspannet, från 31 till 85 år, har lett fram till en generös och unik skapelse som riktar sig till en bred publik. Föreställningen "En Dröm, En Längtan, En Sång" har lånat sitt namn från en strof i Kent Anderssons dikt ”Vingen”.

Sven Wollter är en av Sveriges mest folkkäre skådespelare och författare. I detta projekt tar han på sig rollen som åldermannen, som med sin erfarenhet inte väjer för att både sjunga, deklamera och, ur virrvarret i sin hjärna plocka fram minnen och monologer.

Matilda Magnusson är en ung singer-songwriter och visartist som med sin medryckande energi och varma röst har gett nytt liv åt bland annat Afzelius gamla sånger – gärna med ett ljudmässig inslag av blues och country. Senast aktuell med ett album med tolkningar av Björn Afzelius sångskatt.

Nynningen bildades 1971 och är ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken. Gruppen består av sångaren och gitarristen Tomas Forssell, basisten Nikke Ström, gitarristen Bengt Blomgren och trummisen Pontus Torstensson. Nynningen gjorde flera klassiska album på sjuttiotalet, bland annat ”För Full Hals” med tonsättningar av den ryska poeten V Majakovskij och släppte sin femte skiva 2019, dubbelalbumet ”Vi kommer”.

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 1 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Pris

320 kr vid bord
280 kr på balkong

Student / Pensionär

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Mer info

Klicka på "Köp biljett" för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång. De biljetter som inte sålts på förköp säljs i dörren. Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp ring Kulturcentralen på 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten