Med anledning av Corona

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi tvingats att ställa in ett stort antal evenemang. Vid genomförande av evenemang kommer vi givetvis att följa gängse regler och rekommendationer som finns på plats vid tillfället. Läs mer under hur vi arbetar med trygghet och programförändringar under fliken "Coronainfo".

Ellen Andrea Wang Trio (No)

Mer om artisten

Jazz i Malmö presenterar: En smakfull mix av jazz- och popelement där Wang blandar lyriken och det oputsade, det akustiska med det elektriska för att skapa ett urbant och unikt ljudspråk med den traditionella sättningen bas, trummor, piano och sång.

Jazz i Malmö presenterarELLEN ANDREA WANG TRIO (NO)Hyllade norska basisten, sångerskan och kompositören Ellen Andrea Wang är en innovativ artist som blandar stilar på ett nytt och kreativt sätt. Ellens musik är en smakfull mix av jazz- och popelement där hon blandar lyriken och det oputsade, det akustiska med det elektriska för att skapa ett urbant och unikt ljudspråk med den traditionella sättningen bas, trummor, piano och sång. Till Victoriateatern kommer hon med sin trio och de efterfrågade musikerna Andreas Ulvo på keyboards och Erland Dahlen på trummor.Wang är också grundare av den kritikerrosade indiejazzbandet Pixel som har nått stor framgång både i Sverige och utomlands. De sista två åren har Wang turnerat med Manu Katché Band och Marilyn Mazur Shamania. Wang har även framträtt med Sting 2016.Ellen har mottagit en mängd utmärkelser, några är:2011: "This year's Talent Award" at "DølaJazz»2012: "New Star of The Month" by the "Japan Magazine"2015:" The Kongsberg Jazz Award (DnB Award)""A commanding presence in any ensemble she plays in, her soft tone and vocal precision are always counterbalanced with heavy and assertive grooves from her double-bass,interlocking with drummers, jazz, pop and groove alike." The Guardian, 2016
Läs mer Dölj

Mer om artisten