Ellen Andersson

Foto: Satu Knape
Mer om artisten

Ellen Andersson har beskrivits som två röster i en: den unga, nyfikna och den äldre, erfarna – en sångerska med en sällsynt konstnärlig tyngd. Med sitt trollbindande och personliga sound har hon etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen just nu. Ellen bjuder på en fängslande konsertupplevelse med ett stort mått musikalisk integritet, lekfullhet och personlighet.

Med en grammisnominering och ett Monica Zetterlund-pris i bagaget är nu Ellen aktuell med sitt tredje album, ”Impressions of Evans”, en färgsprakande, dynamisk och innerlig hyllning till den legendariske pianisten Bill Evans och samarbetet just Monica Z. Precis som i mötet mellan de två giganterna präglas det kommande albumet av mötet mellan två sound från varsin sida av Atlanten. Svenska texter möter amerikanska tongångar, engelska texter möter dimman över Öresund och 5th Avenue vävs samman med de värmländska skogarna.

Med en särpräglad röst och ett omisskännligt uttryck har hon sedan debuten 2016 med “I’ll Be Seeing You” hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands och prisades med både Gyllene Skivan av tidningen Orkesterjournalen och Jazzkatten som “Årets nykomling” av Sveriges Radio P2. Uppföljaren ”You Should Have Told Me” släpptes mitt under brinnande pandemi och möttes av lyriska kritiker och en hängiven publik över hela Norden. ”Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört”, skrev Johan Norberg i Tidningen Vi, samtidigt som Jan Gradvall i DI Weekend konstaterade att ”så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz klara även nästa generationsväxling”.

Den danska jazzpubliken tog tidigt emot henne med öppna armar, och under hösten låter hon den svenska konsertpubliken möta henne igen tillsammans med några av Nordens absolut bästa jazzmusiker.

På scen:
Ellen Andersson – sång
Heine Hansen – piano
Thomas Fonnesbæk – bas
Andreas Svendsen – trummor

Observera att medmusiker kan komma att ändras.

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 29 november

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten