Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Duo Klaus Paier & Asja Valcic (Au/hr): Timeless Suite – Upptäck Victoria!

Mer om artisten

Kompositören och musikern Klaus Paier från Österrike anses vara av Europas främsta ackordeonister och den klassiskt skolade cellisten Asja Valcic från Kroatien hyllas som en sann virtuos på sitt instrument. Duons unika samspel, sound och den sällsynta kombination av dragspel och cello gör ett nästan hypnotiskt intryck på lyssnaren. Med rötter i klassisk kammarmusik och influenser från bland annat Stravinsky, argentinsk tango och jazz visar denna duo att det går att tänja på genrer i all oändlighet och utan begränsningar.

DUO KLAUS PAIER & ASJA VALCIC (AU/HR): TIMELESS SUITE Paier och Valcic har samarbetat sedan 2009, tidigare i bland annat radio.string.quartet.vienna som Asja Valcic var med och bildade. Kemin mellan de två musikerna har vidareutvecklats i duokonstellation och deras musikaliska linjer vävs sömlöst samman genom melodi och rytmik. Den mångfald av klanger och strukturer som genereras blott av dessa två musiker är otrolig, båda musikerna utnyttjar inte bara tekniskt sina instrument till fullo utan har också en stor närvaro och ett känslomässigt djup.Asja Valcic är uppvuxen i Zagreb, Kroatien och påbörjade sina cellostudier där vid arton års ålder. Fortsatte senare i Moskva och Tyska Detmold. I egenskap av solist har hon givit konserter bl. a under Zubin Mehta. Som kammarmusiker har hon arbetat med medlemmar ur Brodskykvartetten. Asja Valcic som är prisbelönad har med stort intresse för improviserad musik sökt nya uttryck för sitt instrument. Valcic spelar med en nerv och passion som inte normalt associeras med cello. Hennes spelteknik kan vara oerhört kraftfull och rytmisk, med fingrarna såväl som med stråken och ibland kan hon till och med använda cellons kropp som en ljudlåda för slagverk.www.asjavalcic.comKlaus Paier föddes 1966 och studerade ackordion, jazz och komposition vid konservatoriet i Klagenfurt, Österrike. Viktiga influenser kommer från Keith Jarrett och Bill Evans. Han har även hämtat inspiration från tango och mixat till en helt egen stil. Förutom det framgångsrika duosamarbetet med Asja Valcic har Klaus Paier även arbetat med radio.string.quartet.vienna. Klaus Paier är prisbelönt och har genomfört turnéer över hela Europa och Nordamerika.www.klaus-paier.comKonserten genomförs med stöd av: Foto: Michael Reidinger
Läs mer Dölj

Mer om artisten