Malmö Folk Festival

Dobranotch(RUS)

Foto: Andrey Kezzin
Mer om artisten

I över 20 år har denna numera Europabaserade grupp från Sankt Petersburg spridit sin gränslösa och vilda blandning av judisk klezmer-, gypsy-, och balkanmusik över världen! Bandmedlemmarnas bakgrund och kunskap om olika musikaliska traditioner, erfarenhet av att resa och möten med traditionella musiker från olika länder har gett dem sitt speciella sound.

Sedan 1998, då Dobranotch bildades har gruppen turnerat över stora delar av klotet och spelat på alla de största klezmer- och världsmusikfestivalerna. De ha  gett ut ett flertal skivor genom åren och bandets musik hörs i mängder av tv-serier, filmer och dokumentärer. De övertygar oavsett scen, från konserthus till klubbar och utomhusfestivaler och det är inte ovanligt att bandet kommer ner från scenen för att spela mitt i publiken, som deras föregångare gjort vid bröllop genom tiderna.

Gruppen har sedan Rysslands invasion av Ukraina tagit starkt avstånd från kriget och lämnat Ryssland. De är numera bosatta i Tyskland, Storbritannien och Bulgarien.

På scen:
Dmitrii Khramtsov – violin och sång
Ilia Gindin – klarinett och saxofon
Evgenii Lizin – trumma
Jack Butler – tuba
Germina Gordienko – tsimbl

Konserten är en del av Malmö Folk Festival. En folkmusikfestival som pågår på olika scener runt om i Malmö den 19-22 oktober.

Läs mer Dölj
Logotypermff Logo Green New

Mer om artisten