Vårprogrammet för jan-mars 2023 finns ute nu, april-juni släpps 8/12 kl. 12!

Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att få ett meddelande när biljetterna finns till försäljning. Anmäl dig längre ner på sidan.

Divanhana(BiH)

Foto: Albin Melez
Mer om artisten

Divanhana har lyckats sammankoppla ett samtida urbant uttryck med folkmusikgenren ”sevdalinka” som har en lång tradition i Bosnien-Hercegovina liksom stora delar av Balkanhalvön. Med ett filmiskt och klangrikt sound rör sig Divanhana i gränslandet mellan Sevdah, pop, jazz och klassisk musik, i sånger fulla av starka känslor och vemod. Musiken är nära besläktad med genrer som flamenco, fado och blues. Kärnan i genren är den bosniska kulturen och ursprungligen kommer ordet "sevdalinka" från turkiskans ”Sevda” som betyder kärlek.

Divanhana bildades 2009 av en grupp studenter vid Sarajevo Music Academy och debuterade samma år tillsammans med sångaren Vanja Muhović, som de spelade in två singlar med. Låtarna fick ett enormt genomslag och lockade till sig en stor skara lyssnare som ville höra mer. Deras första fullängdsalbum DERT släpptes 2011 och var resultatet av ett samarbete med den välkända tyska musikproducenten Walter Quintus.

Efter mer än fyra års arbete med att spela och komponera med artister både från Europa och andra delar av världen, släppte gruppen 2022 sitt fjärde studioalbum ”Zavrzlama”. Skivan har mottagit mycket positiva recensioner och hyllningar från framstående europeiska och internationella medier. Under två månader låg Zavrzlama etta på den europeiska radiolistan World Music Charts och på andraplats i kritikerpanelen Transglobal World Music Charts. Brittiska Songlines Magazine uppmärksammade speciellt Zavrzlama i tävlingen om årets Top of the World-album, och grundaren och mångårig redaktör för tidningen Simon Broughton beskriver albumet som årets sevdah-album. Läs recension av albumet i tidningen Lira.

På scen:
Selma Droce – sång
Larisa Lejla Droce - gitarr
Nedžad Mušović – dragspel
Neven Tunjić – piano
Azur Hajdarević – bas
Irfan Tahirović – slagverk

Ljudtekniker: Darko Saračević

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 17 mars

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

400 kr vid bord
360 kr på balkong

Student / Pensionär

360 kr vid bord
320 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten