Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Daymé Arocena(CU)

Foto: Pablo Dewin
Mer om artisten

Denna kubanska sångerska, kompositör och körledare är en av fanbärarna för en ny generation av kubanska musiker. Daymé Arocena har visserligen sina rötter djupt rotade i den kubanska musiktraditionen – både mambo, rumba och santería är närvarande i hennes musik – men hon befinner sig samtidigt i nuet och blandar sömlöst moderna influenser från jazz, soul och klassiskt med den karibiska öns olika rytmer och stilar – från Guantanamos snabba changüí, till den ständigt närvarande guguancó och ballada i 70-talsstil. Det är säkert, fartfyllt och livfullt!

Daymé Arocena (1992) är född och uppvuxen i den kubanska huvudstaden Havanna – en plats där musik är ständigt närvarande. Redan som 9-åring blev hon antagen vid en av Kubas mest prestigefyllda musikskolor och studerade en körledarkurs med rötter i västerländsk klassisk tradition. Samtidigt kombinerades hennes konservatorieutbildning med en uppväxt i Kubas egna musikaliska grunder och den dagliga undervisningen i folkloristisk musik som förekommer i de flesta kubanska hushåll. Regelbundna, intima dans- och sångsammankomster är en stöttepelare i samhället för att fira öns Santería-religion.
 
Daymé vann det prestigefyllda priset Marti y el Arte 2007 och blev blev som 14 åring frontsångare i storbandet Los Primos. Något som följdes av uppskattning bl a från stora namn som Wynton Marsalis, Lincoln Centres lärare och trumpetare, och den hyllade saxofonisten Jane Bunnett. Initiativet Havana Cultura – en plattform för samtida kubansk kreativitet som drivs av Havana Club blev en språngbräda ut i världen för Daymé. Hon har sedan dess delat scen med en mängd artister så som Roy Ayers och den brasilianska superstjärnan Ed Motta och Miguel Atwood-Ferguson vid hans triumferande Suite for Ma Dukes show på Barbican. Hon har spelat shower från LA till Tokyo och charmat publik med sitt fascinerande sångomfång och sin jordnära humor.

På scen:
Daymé Arocena – sång och bandledare
Jorge Luis Lagarza – piano
Aniel Somellian – bass
Rodney Barreto – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten