Daymé Arocena(CU)

Foto: Pablo Dewin
Mer om artisten

Denna kubanska sångerska, kompositör och körledare är en av fanbärarna för en ny generation av kubanska musiker. Daymé Arocena har visserligen sina rötter djupt rotade i den kubanska musiktraditionen – både mambo, rumba och santería är närvarande i hennes musik – men hon befinner sig samtidigt i nuet och blandar sömlöst moderna influenser från jazz, soul och klassiskt med den karibiska öns olika rytmer och stilar – från Guantanamos snabba changüí, till den ständigt närvarande guguancó och ballada i 70-talsstil. Det är säkert, fartfyllt och livfullt!

Daymé Arocena (1992) är född och uppvuxen i den kubanska huvudstaden Havanna – en plats där musik är ständigt närvarande. Redan som 9-åring blev hon antagen vid en av Kubas mest prestigefyllda musikskolor och studerade en körledarkurs med rötter i västerländsk klassisk tradition. Samtidigt kombinerades hennes konservatorieutbildning med en uppväxt i Kubas egna musikaliska grunder och den dagliga undervisningen i folkloristisk musik som förekommer i de flesta kubanska hushåll. Regelbundna, intima dans- och sångsammankomster är en stöttepelare i samhället för att fira öns Santería-religion.
 
Daymé vann det prestigefyllda priset Marti y el Arte 2007 och blev blev som 14 åring frontsångare i storbandet Los Primos. Något som följdes av uppskattning bl a från stora namn som Wynton Marsalis, Lincoln Centres lärare och trumpetare, och den hyllade saxofonisten Jane Bunnett. Initiativet Havana Cultura – en plattform för samtida kubansk kreativitet som drivs av Havana Club blev en språngbräda ut i världen för Daymé. Hon har sedan dess delat scen med en mängd artister så som Roy Ayers och den brasilianska superstjärnan Ed Motta och Miguel Atwood-Ferguson vid hans triumferande Suite for Ma Dukes show på Barbican. Hon har spelat shower från LA till Tokyo och charmat publik med sitt fascinerande sångomfång och sin jordnära humor.

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 19 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten