David’s Angels - med Linnea Jonsson

Foto: Mohave Media
Mer om artisten

Jazzkvartetten David's Angels firar 15 år som band och släpper ett livealbum! Under sina 15 år har gruppen turnerat över hela världen med uppskattade och unika livekonserter som sägs vara något utöver det vanliga. Musiken är full av kontraster med mörka sounds och krispiga melodier, intimt och storslaget. Musikerna hämtar sina influenser från olika håll av jazz, rock och avantgarde och resultatet blir ett sound med tunga grooves och vågade improvisationer, där rena melodier och experimentella ljudklanger skapar en symbios som både är änglalik och brutal.

David´s Angels består av Sofie Norling, Maggi Olin, David Carlsson och Michala Østergaard-Nielsen och denna kväll gästas bandet av den nya trumpetstjärnan på Sveriges jazzhimmel: Linnea Jonsson.

Linnea Jonsson är uppmärksammad för sitt varma personliga sound, och 2022 tilldelades hon J:son-stipendiet med motiveringen ”...med en tonbildning som förmår bergsmassiv att blomstra”. Sedan hon albumdebuterade 2022 med det egna bandet har hons synts flitigt på Jazzscenen med bl.a New Places Orc., Dearest Sister, Gothenborg Art Ens. och Lovisa Jennervall.

Som en hyllning till Livemusiken och alla som lyssnat och följt gruppen genom åren har bandet samlat det bästa från ett flertal konserter runt om i världen på ett livealbum. På albumet, som blir deras femte i ordningen, medverkar även den hyllade och trefaldigt grammisvinnande trumpetaren Ingrid Jensen (CA/US).

“We have presented well over 120 Nordic Jazz groups in our 14 year festival history, David's Angels performance here ranks within the top 5. In all aspects, they are a delight to work with. I highly recommend this group for all festivals seeking the highest level of uplifting, creative playing.” - John Nugent, Producer/Artistic Director, Xerox Rochester International Jazz Festival

På scen:
Sofie Norling - sång
Maggi Olin - rhodes och piano
David Carlsson - bas
Michala Østergaard-Nielsen - trummor och slagverk
Gäst: Linnea Jonsson - trumpet

Under pandemin 2021 livestreamade vi releasekonserten för David's Angels förra album.
Konserten finns fortfarande att se här.

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 16 maj

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten