Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

David’s Angels

Foto: Mohave Media
Mer om artisten

Jazzkvartetten David's Angels firar 15 år som band och släpper ett livealbum! David´s Angels består av Sofie Norling, Maggi Olin, David Carlsson och Michala Østergaard-Nielsen och denna kväll gästas bandet av den nya trumpetstjärnan på Sveriges jazzhimmel: Linnea Jonsson. Musiken är full av kontraster med mörka sounds och krispiga melodier, intimt och storslaget. Musikerna hämtar sina influenser från olika håll av jazz, rock och avantgarde och resultatet blir ett sound med tunga grooves och vågade improvisationer, där rena melodier och experimentella ljudklanger skapar en symbios som både är änglalik och brutal.

Som en hyllning till Livemusiken och alla som lyssnat och följt gruppen genom åren har bandet samlat det bästa från ett flertal konserter runt om i världen på ett livealbum. På albumet, som blir deras femte i ordningen, medverkar även den hyllade och trefaldigt grammisvinnande trumpetaren Ingrid Jensen (CA/US).

“We have presented well over 120 Nordic Jazz groups in our 14 year festival history, David's Angels performance here ranks within the top 5. In all aspects, they are a delight to work with. I highly recommend this group for all festivals seeking the highest level of uplifting, creative playing.” - John Nugent, Producer/Artistic Director, Xerox Rochester International Jazz Festival

Linnea Jonsson är uppmärksammad för sitt varma personliga sound, och 2022 tilldelades hon J:son-stipendiet med motiveringen ”...med en tonbildning som förmår bergsmassiv att blomstra”. Sedan hon albumdebuterade 2022 med det egna bandet har hons synts flitigt på Jazzscenen med bl.a New Places Orc., Dearest Sister, Gothenborg Art Ens. och Lovisa Jennervall.

På scen:
Sofie Norling - sång
Maggi Olin - rhodes och piano
David Carlsson - bas
Michala Østergaard-Nielsen - trummor och slagverk
Gäst: Linnea Jonsson - trumpet

Under pandemin 2021 livestreamade vi releasekonserten för David's Angels förra album.
Konserten finns fortfarande att se här.

Läs mer Dölj

Mer om artisten