Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

David Urwitz

Foto: Nico Vogelsaenger
Mer om artisten

I vissa kretsar är singer-songwritern David Urwitz nästintill en institution, i andra är han fullkomligt okänd. I snart 20 år har David Urwitz gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt och skapat sig en alldeles egen plattform med en trogen och hängiven publik. Här på Victoriateatern är han sedan flera år en återkommande gäst.

  • Letar du efter biljetter eller har du fått förhinder och vill sälja din? Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang, bli medlem och ladda upp din biljett till försäljning och du som vill köpa kan enkelt se om det finns någon som säljer. Klicka här för att komma till Ticketswap.

I sin musik skildrar Urwitz ofta en längtan från den lilla staden till någonting annat, han är lika mycket en historieberättare som musiker och skriver och framför sina låtar med ett stråk av vemod men alltid med hoppet starkt lysande.

Du kanske har hört någon av Davids låtar på radion? Låten "Lycklig"? Eller duetten ”Bara stanna en stund” som han gör med Caroline af Ugglas? Eller så kanske du hört honom i radioprogrammet ”SöndagsMorgan i P4" där han de senaste åren regelbundet agerat sidekick till Morgan Larsson?

Lite kuriosa är att Urwitz tycks ha rekordet med flest låtar som utmanat på Svensktoppen utan att ta sig in på själva listan. 15 bubblare har det blivit så här långt.

På scen:
David Urwitz – sång, gitarr och piano
Stina Sahlin – trummor
Julia Falthin – bas
Pär Öjerot – gitarr

Läs mer Dölj

Mer om artisten