Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Daniel Karlsson trio

Foto: Johan Bergmark
Mer om artisten

Daniel Karlsson är enligt en enad jazzpress en av våra främsta jazzpianister och bandledare, flerfaldigt belönad och prisad för sin musik. Tillsammans med den egna gruppen Daniel Karlsson Trio, bestående av Daniel Karlsson på piano, Christian Spering på kontrabas och Fredrik Rundqvist på trummor, släpper han ny musik i ett rasande tempo. Musiken är skriven av Daniel Karlsson – distinkt och extrovert, starkt influerad av 60-talsjazz, soul och pop, men med en tydlig nordisk prägel.

Trions livekonserter upplevs ofta som resor. Deras sceniska närvaro och det sparsmakade användandet av elektronik för publiken genom världar och sinnesstämningar.

Under hösten 2022 genomförde trion en omfattande internationell turné i Storbritannien, Tyskland, Kanada och Polen. Under hösten turnerar trion vidare i Frankrike, Tyskland, Polen och Sverige.

Daniel Karlsson har tilldelats Grammis, Manifestpriset, Gyllene Skivan, SR- Jazzkatten och Jazzkannan, samt det mycket prestigefyllda Jazz i Sverige-priset. Han är främst verksam på den internationella scenen med sin egen trio, men spelar även med andra internationellt renommerade projekt som Magnus Öström Group och är även medgrundare till den populära jazzgruppen Oddjob.

På scen:
Daniel Karlsson – piano
Christian Spering – kontrabas
Fredrik Rundqvist – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten