Obs! Samtliga arrangemang under jan-feb är inställda el. framflyttade

Vi är i färd med att genomföra dessa programändringar och det tar lite tid innan alla datum finns på plats. Mer info finns under Coronainfo - Inställt & förändrat. Vi kontaktar alla biljettköpare som är berörda och uppdaterar hemsidan så snart vi har mer information. Tack för ert tålamod!

Jazz i Malmö presenterar

Crispell/Andersson/Østergaard(US/SE/DK)

Foto: Stefani/Sjöström/Windfelt
Mer om artisten

Crispell/Andersson/Østergaard är en ny trio bildad av den hyllade danska trummisen och bandledaren Michala Østergaard-Nielsen. Tillsammans med den amerikanska pianisten Marilyn Crispell, som är en av världens bästa inom modern jazz och den framstående svenska basisten Thommy Andersson, skapar de en vibrerande och poetisk atmosfär där strikta och välkomponerade originalkompositioner av Østergaard blandas vilt med befriande improvisationer.

Marilyn Crispell är en världskänd pianist och kompositör inom jazz, improvisation och konstmusik. Hon har samarbetat med musiker som Anthony Braxton, Paul Motian och nu senast med Joe Lovano i "Trio Tapestry". Marilyn Crispell har släppt flera hyllade album på ECM.

“She is one of a very few pianists who rise to the challenge of free jazz” - The New York Times.

Thommy Andersson är en högt eftertraktad och anlitad basist, kompositör, arrangör och producent. Imponerande många turnéer världen över, samarbeten med en rad meriterade musiker, inspelningar och projekt har det blivit.

“Thommy Andersson knows how to play the world ́s most grounded bass and at the same time facilitate exalted music” - Jazz Special.

Michala Østergaard-Nielsen personifierar på många sätt improvisationsmusikens bästa, då hon har en sällsynt förmåga att lyfta fram mötet i rummet. Hon har en nästan zen-liknande inställning till sitt trumspel och sin musik. Hon har samarbetat med många framstående musiker så som Marc Ducret och Bob Moses. 2018 mottog hon förbundet Svensk Jazz hederspris ”Årets jazzkanna” med motiveringen: Årets jazzkanna går till en spirituell och lyhörd kompositör och musiker, vars universum är fyllt av poetiska vibrationer som leder till ögonblicklig kärlek.  

På scen:
Marilyn Crispell (US) – piano
Thommy Andersson (SE) – bas
Michala Østergaard-Nielsen (DK) – trummor och slagverk

Läs mer Dölj
Köp biljett

tisdag 26 april

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

170 kr vid bord
130 kr på balkong

Student / Pensionär

100 kr vid bord
80 kr på balkong

Medl. Jazz i Malmö

100 kr vid bord
80 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Nedanstående information gäller för fysiska evenemang (ej livestream)

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Mer om artisten