Information med anledning av covid-9

På grund av den rådande situationen har vi tvingats att ställa in ett flertal av våra programpunkter. Läs mer under fliken "Coronainfo" för information om återköp eller läsa mer om hur du kan stödja oss genom Coronakrisen. Vi ber er ha överseende med att det kan ta lite längre tid att få kontakt med biljettkassan hos Kulturcentralen, då de har reducerade öppettider och hög belastning just nu. Tack för visad förståelse.

Claire Martin & Martin Sjöstedt Trio(UK/SE)

Foto: Kenny McCracken
Mer om artisten

Den hyllade, brittiska jazzsångerskan Claire Martin har släppt sitt tjugonde album ”Believin’ it”. På skivan samarbetar hon med den svenska jazztrion Martin Sjöstedt Trio som både arrangerat och ackompanjerar. En smula ovanliga jazzlåtar i melodiska och vackra tolkningar, där bas och trummor avlöser pianot i fint samspel med sången. Trion består av Martin Sjöstedt på piano, Niklas Fernqvist på kontrabas och Daniel Fredriksson på trummor.

Martin Sjöstedt, som leder trion är en av Sveriges skickligaste och mest omtalade jazzmusiker. Han har till detta projekt skrivit kreativa, nya arrangemang på musik speciellt för Claire Martin. Låtar som ”Broken Wings” av Mr. Mister och ”I’m Not in Love” av 10cc samt musik av Joe Locke, Joni Mitchell, Ivan Lins och Pat Metheny har fått ny kostym. Sjöstedt låter oss minnas den legendariska sångerskan Lena Horne när han tar fram hennes låt ”Come Runnin’’ i ett nytt arrangemang och hyllar norska Karin Krog med en version av ”Cherry Tree Song”.

Det är inte första gången han skriver nya arrangemang på andras låtar. Han mottog ett Gold Badge Award från British Academy of Songwriters, Composers and Authors (BASCA) under oktober 2018, just för hans sätt att lyfta låtskrivare.

Claire Martin räknas som en av de främsta vokalisterna på den brittiska jazzscenen och har varit professionellt aktiv på scenen sedan 19-årsåldern. Redan som 21-åring uppträdde hon på den legendariska jazzklubben Ronnie Scott’s i Soho, London. Hon skrev på för det prestigefyllda Glasgowbaserade skivbolaget Linn Records 1990 och har sedan dess gett ut inte mindre än 20 skivor i olika konstellationer och samarbeten. Bland annat med namn som Martin Taylor, John Martyn, Stéphane Grappelli, Kenny Barron, Sir Richard Rodney Bennett och Jim Mullen.

“She ranks among the four or five finest female jazz vocalists on the planet.” – Jazz Times

Hon har hyllats stort för sitt bidrag till jazzens utveckling och mottagit en mängd priser och utmärkelser för sin musik. Utöver detta har hon bland annat varit solist vid Hallé, Royal Liverpool Philharmonic, RTÉ Concert Orchestra, Royal Northern Sinfonia, BBC Big Band och BBC Concert Orchestra och dessutom varit programledare för BBC Radio 3s jazzprogram ”Jazz Line-Up” mellan åren 2000 och 2017.

“Few vocalists are as elegant and eloquent as Claire Martin...she’s one of the crown jewels of the jazz world.” – All About Jazz

“A wonderful example of the incredible talent we have here on our shores.” – The Arts Desk

“Our finest jazz singer.” – The Times

På scen:
Claire Martin – sång
Martin Sjöstedt – piano
Daniel Fredriksson – trummor
Niklas Fernqvist – kontrabas

Läs mer Dölj

Mer om artisten