Malmö Folk Festival

Chicos Fritos Bailaores - Feat. Javier Aguilar & Ann Sehlstedt

Foto: Irene Pelayo Lind
Mer om artisten

Chicos Fritos är flamencogruppen som djupdyker i sin jakt på flamencons innersta kärna – med en våghalsig twist! Den heliga flamencosången är rakt upp och ner översatt till munspel, men flamencons fyra pelare finns alla där – dans, gitarr, handklapp och sång. Med medryckande växlingar mellan det finstämda, känsliga och det storslaget dramatiska spelar Chicos Fritos ”old school”-flamenco enligt konstens alla regler. Där egna melodiska kompositioner blandas med den traditionella flamencons musikskatt. Tillsammans med flamencodansaren Javier Aguilar från Sevillas tablaoscener och flamencodansaren Ann Sehlstedt har Chicos Fritos skapat en föreställning med nummer från flamencons många stilarter.

Upplev Javier dansa en flirtig farruca och Ann Sehlstedt en begrundande soleá. Fler dansnummer som caña, alegrías och sevillanas, blandas med rena instrumentalnummer som fandango, bulerías, malagueña och guajiras – allt med råsvängigt klapp-och-stampkomp från mästerdansarna i gruppen. En och annan kastanjett, med fler överraskningar, utlovas också.

Chicos Fritos har sedan 2020 som duo och tillsammans med flera av Sveriges etablerade flamencodansare, turnerat över hela landet med flera produktioner. Debutalbumet Ökenflamenco släpptes 2022.

På scen:
Javier Aguilar – dans, palmas, kastanjetter
Ann Sehlstedt – dans, palmas, kastanjetter
Jonathan Bondesson – flamencogitarr, percussion
Olle Pelayo Lind – munspel

Denna konsert är en del av Malmö Folk Festival. En folkmusikfestival som pågår på olika scener runt om i Malmö den 17-20 oktober.

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 17 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Logotypermff Logga 2024 Webb

Mer om artisten