Caixa Cubo(BRA)

Foto: Laryssa Fraga
Mer om artisten

Med inspiration av brasilianska 70-talsgrooves och samba-jazz-traditionen skapar denna jazztrio från São Paulo ett helt eget sound med en modern twist. De utforskar det rika rytmiska brasilianska musikaliska landskapet och kombinerar det med samtida brasilianska jazztrender.

Caixa Cubo bildades 2007 och består av några av Brasiliens mest talangfulla musiker. Henrique Gomide på piano, rhodes och synth, João Fideles på trummor och Noa Stroeter på bas. På en helt självständig väg spelar Caixa Cubos musiker vad de vill. Det som berör dem. Oavsett om de utforskar mer experimentella ljud, som i de elektriska albumen Saturno, Quartzo och CANI; eller presenterar ett friskt tillvägagångssätt för det tidlösa repertoaren av brasilianska musikstilar, som i albumen Misturada och Enigma - A Música de Garoto (Pau Brasil Music).

Trions sjunde album Angela (Heavenly Recordings) valdes av BBC 6, Gilles Peterson och Bandcamp till ett av årets album för 2020. De genomförde en showcase på Jazzahead! 2022 och har spelat på scener som Jazz à Vienne (Frankrike), Riverboat Jazz Festival (Danmark), Breda Jazz Festival (Holland), Auditório Ibirapuera (Brasilien) och Jazzkeller Frankfurt (Tyskland) och delat scen med musiker som Yamandu Costa, Tony Lakatos, John Rucco, Nailor Proveta och Paulo Belinatti.

”After more than ten years of playing together as a trio, the three can apparently read each other’s musical minds…. An interaction that is rarely offered so perfectly”. Wolfgang Sandner, biographer of Miles Davis and Keith Jarret.

Caixa Cubos tajta sound återspeglar en spelglädje och en musikalisk interaktion som obönhörligen trollbinder publiken var de än uppträder.

På scen:
Henrique Gomide – piano, rhodes och synth
João Fideles – trummor
Noa Stroeter – bas och elbas

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 27 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

280 kr vid bord
240 kr på balkong

Student / Pensionär

240 kr vid bord
200 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten