Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Caixa Cubo(BRA)

Foto: Laryssa Fraga
Mer om artisten

Med inspiration av brasilianska 70-talsgrooves och samba-jazz-traditionen skapar denna jazztrio från São Paulo ett helt eget sound med en modern twist. De utforskar det rika rytmiska brasilianska musikaliska landskapet och kombinerar det med samtida brasilianska jazztrender.

Caixa Cubo bildades 2007 och består av några av Brasiliens mest talangfulla musiker. Henrique Gomide på piano, rhodes och synth, João Fideles på trummor och Noa Stroeter på bas. På en helt självständig väg spelar Caixa Cubos musiker vad de vill. Det som berör dem. Oavsett om de utforskar mer experimentella ljud, som i de elektriska albumen Saturno, Quartzo och CANI; eller presenterar ett friskt tillvägagångssätt för det tidlösa repertoaren av brasilianska musikstilar, som i albumen Misturada och Enigma - A Música de Garoto (Pau Brasil Music).

Trions sjunde album Angela (Heavenly Recordings) valdes av BBC 6, Gilles Peterson och Bandcamp till ett av årets album för 2020. De genomförde en showcase på Jazzahead! 2022 och har spelat på scener som Jazz à Vienne (Frankrike), Riverboat Jazz Festival (Danmark), Breda Jazz Festival (Holland), Auditório Ibirapuera (Brasilien) och Jazzkeller Frankfurt (Tyskland) och delat scen med musiker som Yamandu Costa, Tony Lakatos, John Rucco, Nailor Proveta och Paulo Belinatti.

”After more than ten years of playing together as a trio, the three can apparently read each other’s musical minds…. An interaction that is rarely offered so perfectly”. Wolfgang Sandner, biographer of Miles Davis and Keith Jarret.

Caixa Cubos tajta sound återspeglar en spelglädje och en musikalisk interaktion som obönhörligen trollbinder publiken var de än uppträder.

På scen:
Henrique Gomide – piano, rhodes och synth
João Fideles – trummor
Noa Stroeter – bas och elbas

Läs mer Dölj

Mer om artisten