Bror Gunnar Jansson - spelar Bror Gunnar Jansson

Foto: Nettan Kock
Mer om artisten

För tredje gången sedan 2017 får vi nu besök av multiinstrumentalisten Bror Gunnar Jansson. Liksom första gången han var på Victoria kommer han nu som enpersonsorkester för att bjuda oss på sin garageaktiga hybrid av blues, country och amerikansk folk – eller som han själv sagt ”southern gothic, blues och svenskt vemod möts i historier om mördare och vanligt folk”.

Det har gått tio år sedan Bror Gunnar Jansson släppte sitt självbetitlade debutalbum. Under dessa tio år har han hunnit släppa fyra album och två EPs till (under eget namn), spelat ett antal gånger i svensk och fransk TV (mest nämnvärt är kanske SVTs “På Spåret” och “Album de la semaine” i Canal+), samt turnerat runtom i Europa och Nordamerika.

När han släppte sin debut var det inte många fler än de mest inbitna musiknördarna som kände till honom. Sedan dess har han på många sätt gjort mer av ett namn för sig, inte minst som liveakt – och inte minst som enpersonsorkester – vilket för oss tillbaka till debutskivan som spelades in live, som enpersonsorkester, i studio. Det är också så den kommer framföras nu igen, tio år senare. Bror Gunnar Jansson spelar Bror Gunnar Jansson live – och alla instrument själv!

Några ord som skrevs om skivan då det begav sig:
"I don't know how well known Bror Gunnar Jansson is in the States, but from listening to this album, I think he deserves to be at the top of the heap of Dark Blues interpreters today. He certainly won't be stuck in the frozen North of Sweden for long. Not with songs this hot! Seriously, people, book this dude in the States. I want to see him play live!" - Steven P. Wallace, Hearth Music/No Depression.

"Hade Bror Gunnar Jansson varit amerikan hade han blivit utgiven av Fat Possum Records jämte T-Model Ford, R.L. Burnside och Junior Kimbrough. Och tro mig, det är den nivån han ligger på. [...] en av årets bästa skivor." - Peter Sjöblom, Tidningen Kulturen.

Läs mer Dölj
Köp biljett

fredag 9 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten