Nu finns höstprogrammet ute med ett reducerat antal platser!

Alla arrangemang under vårsäsongen är tyvärr inställda till följd av covid-19. Besök respektive programsida för mer information.

Bonita & The Blues Shacks (Za/de)

Mer om artisten

Bonita Niessen är en själfull blues- och soulsångerska från Sydafrika och bandet är från Tyskland och är ett av de mest respekterade inom genren. Kombinationen är oslagbar och visar på en djupgående kärlek och respekt för amerikansk blues och soul. Här bjuds på allt från Chicagoblues till rockabillyinfluenser, från soul till Texas-shuffle – allt på högsta musikaliska nivå och med maximal spelglädje!

BONITA & THE BLUES SHACKS (ZA/DE) Kombinationen av den själfulla blues- och soulsångerskan Bonita Niessen från Sydafrika och det tyska bandet The Blues Shacks visar på en djupgående kärlek och respekt för amerikansk blues och soul. Den 29-30 mars på Victoriateatern bjuder de på allt från Chicagoblues till rockabillyinfluenser, från soul till Texas-shuffle på högsta musikaliska nivå och med maximal spelglädje. Bandets originella sånger och musik baseras på arvet av den afroamerikanska musiken, som hade sina glansdagar från mitten av femtiotalet till slutet av sextiotalet. Vintage music i sin renaste form.Med Arlt-brödernas musikaliska hantverk: Andreas genreöverskridande gitarrspel och Michaels orädda munspelsstil och sång, tillsammans med Bonita Niessens kraftfulla, själsliga röst med djup känsla, intensitet och glädje har de funnit den perfekta kombinationen för att utforska den förbindelse mellan blues och soul som fanns på femtiotalet och blåsa friskt liv i bluesklassiker. Från att strängt ha ägnat sig åt fyrtio- och femtiotals Jump Blues och R & B har BBs nu mognat till att vara ett av Europas ledande samtida blues och soulband.Under mer än två årtionden har B.B. & THE BLUES SHACKS spelat sin unika mix av blues and soul över hela Europa och Amerika. De har just återvänt från en kalifornisk turné där de också framträdde på den berömda Russian River Blues & Jazz Festival där de delat scener med artister som Buddy Guy, Taj Mahal, WAR a.o.På scenBonita Niessen – sångAndreas Arlt – gitarr, sångMichael Arlt – sång, munspel Henning Hauerken – el och kontrabasAndre Werkmeister – trummor och slagverkFabian Fritz – piano och orgelFoto: Detlev Schelpmeier
Läs mer Dölj

Mer om artisten