Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Livestream "Blame It On My Youth"

Viktoria Tolstoy, Jacob Karlzon, Mattias Svensson & Rasmus Kihlberg - 20-årsjubileum

Foto: Jörg Grosse-Geldermann
Mer om artisten

Det är 20 år sedan denna briljanta jazzkvartett gav ut albumet "Blame It On My Youth". Karismatiskt, briljant, intimt och dramatiskt – så har samarbetet mellan sångerskan Viktoria Tolstoy, pianisten Jacob Karlzon, basisten Mattias Svensson och trummisen Rasmus Kihlberg beskrivits. På Victoriateatern firas jubileet med dessa svenska jazzgiganter i digital form av en livestreamad konsert med låtar från skivan och även den del annat som musikerna spelat genom åren – men som varje gång blir helt nytt!

Livestream

Lördag 6 mars | 20:00 | Bli prenumerant på Victoriateaterns YouTubekanal

Viktoria minns tillbaka …: 1998 träffades den här konstellationen för första gången. I London fick vi den stora glädjen att spela en hel vecka tillsammans på ”Pizza on the Park”. Där och då hände det något som skulle förändra mitt sätt att förhålla mig till musik på en scen! Med fullständigt öppna sinnen togs vi på vägar vi aldrig tidigare varit.
 
Efter den veckan permanentades denna kvartett. Många gig senare spelades plattan ”Blame It On My Youth” (EMI) in; och i år är det prick 20 år sedan.
 

Jacob reflekterar … : Under ett liv med musiken får man vara med om saker som förändrar ens liv och synen på det man gör. Att få kastas in i ett sammanhang där man inte ägnar en tanke åt det man kan eller vet utan bara skapar något som är fullständigt här och nu är själva essensen av improvisation och jazzens själ. Jag hade det stora privilegiet att få uppleva detta under en fantastisk och underbart intensiv vecka i London med tre personer som kom att bli vänner för livet och som jag spelat med sedan dess. Frukten av detta får ni höra ikväll.  
 
På scen:
Viktoria Tolstoy – sång
Jacob Karlzon – Piano, keys
Mattias Svensson – kontrabas och elbas
Rasmus Kihlberg – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten