Biljetter till höstsäsongen 2023 släpptes den 4 maj!

Du hittar hela programmet på förstasidan eller om du klickar på program i menyn.

Dans- och musikföreställning

Barcelona Flamenco Ballet - Flamenco Reborn(ESP)

Foto: Cristina Unniks
Mer om artisten

Danskompaniet Barcelona Flamenco Ballet är en av de mest erkända dansgrupperna i Spanien. Gruppen kännetecknas av sin energiska, passionerade och virtuosa stil och består av en grupp mycket talangfulla dansare, musiker och sångare. Deras kombination av jazz-, kontemporär- och naturligtvis flamencodans resulterar i en helt nyskapande närvaro på scen, fylld med känslor och energi. Gruppens koreografi är elegant och komplex och deras känsla för rytm och harmoni är imponerande. Det metalliska knackandet från dansarnas fotarbete, rytmisk handklappning och sensuella kroppsrörelser skapar en elektrisk spänning som berör på djupet.

I föreställningen "Flamenco Reborn" tolkar gruppen en typ av återfödelse eller rekonstruktion. Dansarna rekonstruerar ständigt de stämningar de skapar på scenen. De bygger upp en rörelse eller en rytm med repetitiva, kraftfulla rörelser – och bryter den, stoppar omedelbart, krossar den etablerade ordningen och börjar sedan igen med en ny rörelse, en ny rytm. På så sätt "återföds" själva rytmen och förnyar ständigt dynamiken i föreställningen. Håller den fräsch och levande. Dessa övergångar från det sprudlande passionsutflödet till tysta stunder av intimitet gör att produktionen ständigt är i förändring, i en process av återuppfinnande.

Vi får följa dansarnas "återfödelse" genom sitt uttryck och tolkning av flamencon. Till en början begränsade av sina formella, åtsittande kläder där de hindras från att röra sig fritt och varje rörelse de gör är stel, för att sedan i takt med att musiken växer, hitta en harmoni mellan sina kroppar och musiken - som att flamencon har hjälpt dem att återupptäcka en del av sig själva, en ny del som de har kunnat befria.

Barcelona Flamenco Ballet har i sin monumentala storhet en symbolisk, nästan expressionistisk aspekt, något som inte minst syns i dess suggestiva scenbild. De skapar en känsla av det ovanliga, det konstiga eller det kusliga – fara, passion, rädsla, smärta, blod - alla egenskaper hos Spanien som nation och spansk identitet. På så sätt är Barcelona Flamenco Ballet inte bara en dansföreställning – utan ett konstverk.

Dansare:
David Gutiérrez Molina
Paula Sánchez Reyes

Lucia Vicedo Jorge
Andrea Amaya Berge
Maria Bardolet Garcia
Motseratt Anguera Balada
Montseratt Maria Martinez Gomez

Musiker:
Arturo Cortés Santos – slagverk
Jordi Centeno Alfaro – gitarr
Rafael Bueno – sång
Rafael Palomares Soriano – saxofon och flöjt
Alberto Faraggi Elizalde – bas

Ljudtekniker: Daniel Pecellin Vilar
Ljustekniker: Marcos Prieto Cervera

Läs mer Dölj
Köp biljett

torsdag 7 september

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

580 kr vid bord
540 kr på balkong

Student / Pensionär

540 kr vid bord
500 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten