Glad sommar, vi ses i höst!

Kansliet håller sommarstängt och vi är tillbaka den 12 augusti. Under denna period har vi begränsad möjlighet att svara på mail och telefon och ber er i första hand vända er till Kulturcentralen via e-post: info@kulturcentralen.nu alt. tel: 040-10 30 20, som har hand om vår biljettförsäljning.

Aziza Brahim(WSA/ESP)

Foto: Ana Valiño
Mer om artisten

Ökenblues som tar oss från Västsaraha till Barcelona. Med passion och elegans, rör sig Aziza Brahim skickligt mellan sina västsaharianska rötter och Barcelona där hon nu lever i exil. Född och uppvuxen i de saharawiska flyktinglägren på gränsen mellan Algeriet och Västsahara, tillsammans med tusentals andra saharawier som fördes bort från sina hem i Västsahara, har Aziza Brahims liv präglats av både plågsamma prövningar och viljestyrka. Musiken Aziza gör speglar både sorgen och hoppet hos människorna i lägren.

Flyktinglägret är platsen som präglat henne och det lever kvar i hennes varje hjärtslag. Hon sjunger på hassaniya-arabiska men också på spanska om de orättvisor som människorna i lägren upplever – inte bara de från Västsahara utan om alla miljoner flyktingar på planeten. Aziza är både en samtida poet och en talesperson för det saharawiiska folket och deras kamp för erkännande och rättvisa.

"Utöver att sjunga med sorgsen, övertygande stämma spelar Aziza Brahim även gitarr och slagverk. Här finns inslag av reggae, spanska rytmer och renodlad bluesrock. Men i grunden liknar hennes musik mest ett slags nordafrikansk americana, hur motsägelsefullt det än kan låta." – Ur recensionen av hennes senaste album i DN, 2024 (4/5).

När flykten från lägren och från det politiska förtryck som följde på Marockos invasion av Västsahara 1975 var ett faktum, reste Aziza som ung tonåring till Kuba för sina gymnasiestudier. Nu lever hon i Spanien, och musiken till Sahari («The deserts») hennes femte album – hennes tredje för Glitterbeat – skrevs och spelades in där 2019. Under 2024 kommer hennes senaste album "Mawja". Och medan hennes låtar fortfarande är förankrade i hennes hemland, blir hennes blick alltmer global.

Sahari blandar klanger från norr och syd i en briljant mix av traditionell och modern världsmusik och har legat på toppen av World Music Charts Europe (WMCE) vid flera tillfällen.

På scen:
Aziza Brahim Maichan – sång och tabal
Ignasi Cusso – gitarr
Guillem Aguilar – bas
Andreu Moreno – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

lördag 26 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

300 kr vid bord
260 kr på balkong

Student / Pensionär

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten