Athina Kontou - „Mother“(DE/GR)

Foto: Thekla Ehling
Mer om artisten

Basisten Athina Kontous projekt „Mother“ är en berättelse om en musiker som föddes av grekiska föräldrar i Frankfurt, Tyskland och betraktar båda länderna som sitt hem. Med sin ensemble arrangerar Athina stycken från den grekiska musikkulturen – traditionella och samtida, sånger och danser – och bygger en länk mellan sin identitet som jazzmusiker och sina grekiska rötter.

De traditionella sångerna utvecklas med samtida ljudlandskap och musiken som framträder talar intuitivt till publiken ur en mycket personlig synvinkel. Kärnan i hennes verk är sökandet efter de sammanbindande elementen i olika kulturer, då hon själv är en gränsöverskridare mellan de olika musikkulturerna.

Med sina tre medmusiker Luise Volkmann, Dominik Mahnig och Lucas Leidinger formar hon en färgstark och livlig klang. Deras debut "Tzivaeri" släpptes i augusti 2022 på nWog-Records och nominerades till German Critics Award (Preis der deutschen Schalplattenkritik) och German Jazz Prize (Deutscher Jazzpreis).

På scen:
Athina Kontou – bas
Lucas Leidinger – piano
Luise Volkmann – saxofon
Dominik Mahnig – trummor

Läs mer Dölj
Köp biljett

onsdag 23 oktober

Insläpp19:00 På scen19:30

Ordinarie pris

260 kr vid bord
220 kr på balkong

Student / Pensionär

220 kr vid bord
180 kr på balkong

Mer info

Klicka på Köp biljett för att komma till biljettförsäljningen och se platstillgång.

Förköpsförsäljningen stänger 2 timmar innan evenemanget börjar. De platser som inte sålts på förköp släpps till försäljning i dörren vid insläpp till det aktuella evenemanget.

För rullstolsanpassade platser boka biljetter via info@victoria.se.

Det räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och skippa onödiga utskrifter!

Hur lång är föreställningen?
Våra föreställningar varar normalt ca 40-50 min x 2 + 20 min paus. Observera att det förekommer undantag och ibland ändringar med kort varsel.

Fullbokat eller har du fått förhinder?
Vi hänvisar till Ticketswap för andrahandsförsäljning av biljetter. Där kan du enkelt hitta alla våra evenemang och ladda upp din biljett och du som är på jakt efter biljetter kan enkelt se om det finns biljetter som säljes.

Har du fler frågor?
Du hittar svar på det mesta under Bra att veta. För frågor som rör biljettköp kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20.

Picknickteater

Detta är ett picknickevenemang, eller som vi brukar kalla det: Picknickteater. Det innebär att du får ta med dig egen mat och dryck till föreställningen.

Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa. Ta med det du är sugen på och glöm inte ta med glas och bestick!

Observera att mat inte får medhavas på balkongen, endast dryck och snacks.

Läs mer: Vad är picknickteater?

Mer om artisten