Astillero(ARG)

Foto: Ivana Sordi
Mer om artisten

Kraftfullt, svindlande och rått, men samtidigt högst sofistikerat. Argentinska nytangogruppen Astillero tar oss med på en hisnande bergochdalbana med pulserande rytmer och dramatiska pianissimos. Samtidigt som musiken är sprungen ur Buenos Aires mångåriga tangotradition ger Astillero oss en helt ny syn på tango – skarpt och intensivt, grovt och brutalt, rytmiskt och passionerat.

Astillero bildades 2005 ur en önskan att ta tangon tillbaka till populärkulturen, till gatan och ungdomen. De blottar en tango som i stunder är fylld av dissonanser och tvära kast och precis som Buenos Aires är Astilleros nytango vild, oputsad och vibrerande, med skarpa kanter men också med ett varmt, pulserande hjärta. Deras vilda sound är helt akustiskt och bygger på ljudet från rent trä och strängar som väckts till liv av ett akut behov av att översätta upplevelsen av nutidens urbana miljö till ett musikaliskt uttryck.

“The continuation of Piazzolla, absolutely virtuous, crazy andfantastic” (BBC)

Gruppen har släppt fyra skivor som har mötts av jubel från såväl publik som recensenter och representerar något av det nyaste och mest spektakulära som står att finna inom avantgardistisk tango. Inte minst i Europa har man fått en trogen publik genom sina återkommande framträdanden.

På scen:
Alexey Musatov – fiol
Jacqueline Oroc – cello
Mariano González Calo – bandoneón
Diego Maniowicz – bandoneón
Federico Maiocchi – kontrabas
Julián Peralta – piano

Läs mer Dölj

Mer om artisten