Biljetter till höstprogrammet släpps 2 maj kl. 12.

Skrolla längst ner och klicka på "Prenumerera på Victoriateaterns nyhetsbrev". Fyll i dina uppgifter så får du information så snart biljetterna finns till försäljning!

Livestream

Anders "Chico" Lindvall - Debut

Foto: Mårten Gullstrand
Mer om artisten

Någon debutant är det väl knappast fråga om i detta fallet, men ”Debut” är namnet på Malmögitarristen Anders ”Chico” Lindvalls första egna album. Chico har sedan starten i Malmö på 1970-talet en grundmurad position i svenskt musikliv som ledande jazz- och bluesgitarrist. Han skapar gitarrfigurer sprungna ur både jazzens och bluesens mylla men med viss rockattityd. Det blir vackra ballader och snirkligt utmejslade teman i medium tempo över udda taktarter. Denna afton har vi nöjet att höra både musik från ”Debut”-plattan, nyskrivet material från uppföljaren ”New Beginnings” som komma skall och även en del äldre alster.

Livestream

När: Fredag 30 april | 20:00 | Bli prenumerant på Victoriateaterns YouTubekanal

Streamen är gratis att ta del av, men stöd oss gärna via Swish till nr. 123 374 91 73 (märk din inbetalning med ”covid19"), köp en stödbiljett för valfri summa, donera via PayPal eller efterskänk din biljett som du köpt till någon av de föreställningar som ställts in. Stort tack!

Anders ”Chico" Lindvall har bland annat spelat med Tolvan Big Band, DR Big Band och i Kabaréorkestern med Mikael Wiehe. Han har medverkat på flera studioalbum och turnerat med storheter som Michael Brecker, Dave Liebman, Toots Thielemans, David Sanborn och Van Morrison. 2018 tilldelades han Guldnålen för ”sinnlig smak, teknisk briljans och kompromisslös attityd”.

”Jazz, rock, fusion och blues bor i Chico Lindvalls fingrar …” (Alexander Agrell, Sydsvenskan)

Till Victoriateatern kommer han tillsammans med ett eminent band bestående av några utav de absoluta toppnamnen på den svenska jazzscenen; Håkan Broström som spelar både i Norrbotten Big Band och i egna konstellationer och som länge varit ett stort namn inom svensk jazz på både altsaxofon och sopransaxofon. Jacob Karlzon, som vi senast hörde på teatern tillsammans med Viktoria Tolstoy m.fl. räknas till en av Europas främsta pianister. Basisten Johnny Åman vann nyligen en kanadensisk Grammy och är en av Sveriges mest anlitade basister och den lysande trummisen Paul Svanberg som även ingår i Lars Jansson Trio.

På scen:
Anders Chico Lindvall – gitarr
Håkan Broström – alt./sopransax
Jacob Karlzon – piano/keyboard
Johnny Åman – el-bas/kontrabas
Paul Svanberg – trummor

Läs mer Dölj

Mer om artisten