Victoria dansar!

Amsterdam Klezmer Band - Support: Folkdivizjon

Foto: Tessa Posthuma de Boer
Mer om artisten

Klezmer, Balkan, romsk musik och en nypa jazz i en salig blandning – och voilà! Detta är receptet på Amsterdam Klezmer Band. Brass, kontrabas, dragspel och slagverk kompletterar varandra i pulserande låtar fulla av energi som får det att spritta i kroppen! Gruppen tar klezmermusiken in i samtiden genom att blanda in nya stilar och tekniker och de lyckas alltid hålla sin musik aktuell, angelägen och dansant var de än framträder! Denna kväll har vi också nöjet att höra det unga, röjiga Malmöklezmerbandet Folkdivizjon som värmer upp innan AKB går på scen!

Amsterdam Klezmer Band började sin bana som gatumusikanter 1996. Då spelade de traditionell jiddischmusik för de som ville lyssna på gator och torg. Nu har 25 år passerat på nolltid och bandet har utvecklats till ett internationellt hyllat band med ett stensäkert liverykte.

De har turnerat över hela världen och deras imponerande turnélista innehåller långt över 1500 shower. Under åren har de släppt inte mindre än nitton album och gjort framgångsrika projekt med bl.a. Söndörgő, Amsterdams Andalusisch orkest, Galata Gypsy band och Lilian Vieira.

På scen:
Jasper de Beer – kontrabas, banjo, kör
Job Chajes – altsaxofon, sång
Alec Kopyt – sång, slagverk
Gijs Levelt – trumpet
Joop van der Linden – trombon, slagverk
Janfie van Strien – klarinett, kör
Ellen van Vliet – dragspel

FOLKDIVIZJON
Folkdivizjon är ett Malmöbaserat klezmerband som grundades 2018. De har spelat runtom i Sverige på bland annat Malmöfestivalen, Talang samt på ett flertal andra fester, bröllop och galor. Med influenser från traditionell judisk musik och balkanmusik, spelar bandet allt från ösiga danslåtar till vackra ballader.

På scen i Folkdivizjion:
Love Bragé – sopransaxofon
Vidar Hansteen Jörgensen – tenorsaxofon
Hjalmar Nordkvist – trombon
Lukas Hultman – dragspel
Nicole Bouchikas – tuba
Alvin Samuelsson – slagverk
Olof Larsson – slagverk
Instagram | Facebook

Obs! Detta är en stående konsert, ej picknick.

Läs mer Dölj

Mer om artisten