Reducerat antal platser till höstens föreställningar

På grund av den rådande situationen med covid-19 har vi valt att släppa 120 platser till våra evenemang under hösten 2020. Detta kan komma att förändras beroende på hur situationen utvecklar sig och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är för tillfället ej bokningsbara.

Afenginn - Klingra

Foto: Søren Solkær
Mer om artisten

Låt dig svepas med på en kalejdoskopisk resa till en annan tid och plats. Med sin fusion av nordisk folk och klassisk musik med drömska inslag, transporterar nordiska Afenginn oss till en annan värld. ”Klingra" ett ömtåligt, om än passionerat verk. Med en ljudpalett bestående av två pianon, en stråkkvartett, pedalstålgitarr, synthbas och två trummisar med stöd av Ólavur Jákupssons (Yann Tiersen) röst flyter låtarna in i varandra, lager av repetitiva fraser och teman i olika längder krusar sig på varandra och leder till en känsla av ett ständigt framåtdriv på en dold väg.

Lyssnaren kan låta sig beröras av den matematiska designen av musiken såväl som det råa emotionella uttrycket. Med en mängd konserter på sitt samvete har gruppen byggt upp en virtuositet och en ekstatisk scennärvaro som få kan slå. Instrumenten talar klarspråk. Intensivt, medryckande och halsbrytande; stundtals mystiskt, stilla och djupt meditativt med ett nästan psykedeliskt samspel och i nästa stund rasande tempo och fartfyllt sväng.

Under ledning av den finskfödde frontmannen och kompositören Kim Rafael Nyberg skapar gruppen vackra och enastående melodier. Musikerna på ”Klingra” kommer från olika hörn av norden. Från Färöarna: Teitur och Dánjal á Neystabø på piano, Mikael Blak (Evieur) på bas och Ólavur Jákupssons (Yann Tiersen) som sjunger på färöiska. Från Norge kommer slagverkaren Knut Finsrud och från Danmark Niels Skovmand på violin, Ulrik Brohuus på trummor och samt gästuppträdande från den Danske Strygekvartet.

Bandet har funnits sedan 2002 och mottagit inte mindre än åtta Danish Music Awards, Kunstrådets Ung Elite satsning, Danska musikerförbundets livepris 2015 och många andra hedersutnämningar. Gruppen har uppträtt på TV, i radio, på festivaler, konserter och arenor i hela Europa, USA, Kanada, Malaysia och Australien.

Läs mer Dölj
Konserten genomförs med stöd av Puls, Nordisk Kulturfond:
Logotypernkf Puls 200Px

Mer om artisten