Denna sida uppdateras kontinuerligt och informationen som finns här är den som gäller tills vidare. Senaste uppdatering skedde 6 augusti, kl. 08:15.

Förändringar i programmet till följd av corona.

Höstsäsongen 2020

Vårsäsongen 2020

Stöd Victoriateatern

Den rådande situationen kommer medföra stora utmaningar, både för samhället i stort och för oss som kulturscen, kulturarbetare och inte minst för den mängd artister som vi bokat för att uppträda på vår scen; förlorade intäkter, osäkerhet kring framtiden och personliga förluster.

Vi som arbetar på Victoriateatern kommer göra allt som står i vår makt för att komma tillbaka bättre än någonsin när vi kan starta upp igen. Tills dess hoppas vi på ert stöd. Vi vädjar till dig som köpt biljett till något av evenemangen som blivit inställda att, om du har möjlighet, inte kräva tillbaka pengarna för biljetten eller kanske Swisha en del av summan till oss på nr: 123 374 91 73. (märk din betalning ”covid19"). Om du inte gör något anspråk inom senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum, så skänker du automatiskt hela summan.

Hur kan jag stödja?

Efterskänk din biljett

Donera via Swish 123 374 91 73 – märk din inbetalning ”covid19"

Skänk en gåva via Facebook >

Bli flygelvän Klicka här för att läsa mer om vår Steinwayflygel och hur du kan bli flygelvän >

Victoriateatern drivs av en ideell kulturförening, helt utan vinstsyfte, vars ändamål är att vara en scen och därmed en arbetsplats för musiker, artister och medarbetare som krävs för att kunna genomföra arrangemang. De pengar som kommer in i föreningen när du inte återkräver betalningen för dina biljetter går helt till att vi ska kunna fortsätta att arrangera konserter och betala artister och omkostnader som rör arrangemangen som vi genomför.

Stort tack för ditt bidrag!

Återköp av biljetter till inställt/flyttat evenemang

Om du vill att vi ska återköpa dina biljetter, meddela ditt anspråk på återbetalning till Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum. Vi ber er ha tålamod med att administrationen av återköp kan ta något längre tid under omständigheterna

Övrig info

  • Vi följer noga information och råd från myndigheter och läget kan komma att förändras snabbt. Fler evenemang kan komma att påverkas. Håll dig uppdaterad om läget på hemsidan.
  • Informationen på denna sida är uppdaterad, så sök i första hand information här. Vi ber er avvakta med att kontakta oss om specifika evenemang, om vi inte har gått ut med officiell information om just detta. Om situationen förändras och fler evenemang ställs in eller flyttas så kommer denna sida att uppdateras med aktuell information så snart detta sker.
  • Läs mer om virusutbrottet och hur du ska göra för att skydda dig och din omgivning hos Folkhälsomyndigheten >>

Malmö, 7 maj, 2020

Vi släpper höstens program med ett reducerat antal platser. Detta för att ha större avstånd mellan bord och rader, både i salongen och på balkongen. Dessa platser kan komma att släppas vid ett senare tillfälle beroende på hur situationen utvecklar sig och vilka riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheten. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är ej bokningsbara i nuläget.

Observera att dessa reducerade platser ej gäller för de evenemang som flyttats från vårsäsongen. Om du har biljett till någon av de konserter som flyttats, så gäller din befintliga plats.

Malmö, 3 april, 2020

Kära publik,
Vi står inför en ny vardag. Coronavirusets framfart över världen har inte undgått någon och drabbar oss alla. Vi står inför stora utmaningar, både som människor, medborgare och kollektiv. En vardag och en verklighet som kräver att vi tar vårt ansvar gentemot våra medmänniskor, så att vi när denna storm blåst över, kan resa oss upp och med nya krafter, erfarenheter och lärdomar, gå vidare mot en ny, bättre tid. Det är med tungt sinne som vi nu meddelar att vi ställer in hela vårsäsongens program, men det är ett oundvikligt beslut som ett led i att hindra smittspridningen och minska trycket på sjukvården.

Redan tidigare har vi vetat att risken för att vi skulle behöva ställa in hela säsongen var överhängande, men vi har dragit ut på att meddela detta tidigare, då vi ville få lite extra tid för att försäkra oss om att så många artister som möjligt skulle gå att boka om till nya datum. Det är viktigt för oss att artisterna får god ekonomisk kompensation och möjlighet till fortsatt arbete. Nu har vi lyckats flytta fram några av vårens konserter till höstens program, men då stora delar av höstprogrammet redan var färdigbokat när vi slogs av denna kris, har merparten av artisterna blivit inbokade under vårsäsongen 2021.

Biljetter till de evenemang som flyttats till hösten fortsätter att vara giltiga på det nya datumet och du behöver således inte göra någonting för att behålla din plats, om du så önskar. Då datum för de evenemang som flyttas till våren, inte kommer att släppas förrän efter sommaren, så krävs ett nytt biljettköp till dessa när vårprogrammet kommer ut. Information om hur du går till väga om du vill att vi ska återköpa dina biljetter hittar du längre ner, men ta gärna en minut och läs stycket om hur du kan stödja oss före du bestämmer dig. Tack ❤️

Vi hoppas på och planerar just nu mot att vi till hösten ska kunna öppna upp portarna till teatern igen för en strålande höstsäsong tillsammans. Planen är att släppa majoriteten av höstprogrammet den 7:e maj kl 12. Det finns massor av härliga konserter och evenemang att se framemot och vi hoppas (och tror) att suget efter kulturupplevelser kommer att vara större än någonsin när denna storm blåst över!

Malmö, 23 mars, 2020

Det är en märklig tid vi lever i. När man vänder blicken ut är himlen klarblå. Solen, som så länge hållit sig undan, har äntligen krupit fram och även om det är rätt kyligt i luften idag, så värmer faktiskt vårsolens strålar riktigt varmt mot kinderna. I vanliga fall vid den här tiden av året så brukar en bubblande känsla infinna sig. En känsla av förväntan och sprudlande glädje inför annalkande ljusare tider. Idag ligger det ett lock på den känslan; som en våt, kall filt har oron och ängslan inför framtiden lagt sig. Vi vet så mycket, men ändå så lite. Framför allt vet vi inte hur länge den här pandemin kommer att hålla i sig och inte heller vilka åtgärder som är de rätta att vidta, eller när de bör tas till. Vi försöker upprätthålla normalitet, samtidigt som allt är långt ifrån normalt.

Vi har i det längsta velat dra ut på beslutet att ställa in, för att, som Folkhälsomyndigheten säger, vidta adekvata åtgärder vid rätt tidpunkt. För att hindra geografisk spridning och för att värna om de mest utsatta, har vi gjort riskbedömningen att det inte längre är möjligt att genomföra arrangemang som planerat. I ett första skede har vi valt att ställa in alla arrangemang till och med den 25 april, och att därefter kontinuerligt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och se hur situationen utvecklar sig.

Vi har redan bokat in nya datum under hösten för några av konserterna som blivit inställda, så till dem gäller den biljett du redan köpt om du inte vill återköpa den. Till resterande konserter arbetar vi för att så många som möjligt ska bli av under våren 2021. Datum för dessa konserter kommer vi meddela längre fram. Vi ser fram emot tiden då vi återigen kan fylla teatern med musik, kultur, publik och glädje. Tills dess – sköt om dig och dina medmänniskor!