Malmö, 3 februari 2022

Idag har regeringen lämnat besked om att avvecklingen av åtgärderna mot covid-19 påbörjas den 9 februari, 2022. Då tas bland annat krav på deltagartak och andra uttryckta deltagarbegränsningar, till exempel krav på avstånd mellan sällskap och storlek på sällskap bort, liksom möjligheten till användning av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor.

Detta besked innebär att vi kommer att öppna upp verksamheten enligt plan i mars. Vårt första ordinarie evenemang äger rum den 2 mars. Se respektive programpunkt för mer information och biljetter.

Varmt välkomna!

Läs mer om avvecklingen på regeringens hemsida

Malmö, 12 januari 2022

Kära publik,

Det har varit två långa år, även om det ibland känns som att de passerat i en blinkning. Vi hade sett fram emot en ny, pandemifri start nu i och med vårsäsongen, men coronaviruset hade uppenbarligen andra planer. I måndags gav regeringen och Folkhälsomyndigheten besked om nya skärpta restriktioner. Vi har sedan dess, vridit och vänt på situationen och resonerat fram och tillbaka kring en mängd olika aspekter för att komma till ett beslut kring hur vi i verksamheten ska hantera den närmsta framtiden.

Victoriateatern är en arbetsgivare, scen och mötesplats. Vi bedriver en verksamhet som involverar ett stort antal individer, som i sin tur är del av nätverk, gemenskaper, andra arbetsplatser och sociala sammanhäng. Med tanke på den skenande smittspridningen och de rådande restriktionerna, har vi kommit fram till att det tyvärr är omöjligt för oss att genomföra de evenemang som vi planerat för under den närmsta tiden.

Vår uppfattning är att det inte är möjligt att kombinera fortsatt verksamhet och samtidigt uppfylla kraven för att ta ett samhällsansvar; varken praktiskt, ekonomiskt eller ur smittskydds- och arbetsmiljöperspektiv.

Samtliga evenemang under januari och februari är således inställda eller framflyttade.
Klicka här för att se en lista över berörda konserter.

Vi är i färd med att göra dessa förflyttningar och det tar lite tid innan alla bitar finns på plats. Vi kommer att kontakta alla biljettköpare som är berörda så snart vi har mer information.

Vår hemsida uppdateras löpande med vad som gäller för respektive evenemang. Om evenemanget finns med i nedanstående lista så kommer det alltså inte att bli av på det ursprungliga datumet, men vi hoppas dock kunna flytta en stor del av evenemangen till en tidpunkt längre fram och ber er avvakta mer information. Tack för ert tålamod.

Vi håller oss uppdaterade och utvärderar löpande situationen och vår förhoppning är att efter denna tid ska läget ha förbättrats så pass att vi kan genomföra kommande produktioner. Vi är oerhört ledsna och besvikna över att inte kunna öppna som tänkt, men i detta läge ser vi detta som den enda vägen att gå. Vi hoppas på er förståelse och att vi kan ses igen när vi öppnar dörrarna i mars.

Varmaste hälsningar från oss på Victoriateatern – ta hand om er!

Biljetter till inställda konserter återköps, vänligen avvakta information från Kulturcentralen.

Om konserten blir framflyttad och du kan och vill gå på det nya datumet, så behöver du inte göra någonting och din biljett är giltig på det nya datumet. Om du inte vill eller kan gå, återlöser vi din biljett. Kontakta i så fall Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, Malmö. Tel. 040-10 30 20, e-post: info@kulturcentralen.nu. så hjälper de dig med återköp. Krav på återköp måste riktas till Kulturcentralen inom 1 månad efter att evenemanget skulle ha ägt rum.

Malmö, 10 januari 2022

De nya restriktioner som nyss framfördes av Folkhälsomyndigheten och regeringen kommer att påverka vår verksamhet. Vi håller på att ta ställning till hur vi ska gå vidare och ber om att få återkomma med vidare besked så snart vi landat i detta! Tack för ert tålamod och förståelse!

Läs de nya resriktionerna på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Malmö, 8 december 2021

Folkhälsomyndighetens åtgärder mot covid-19 från 8 december

Föreskrifter och allmänna råd om evenemang:

Syftet är att minska smittspridning i miljöer där många människor träffas. Föreskrifterna och de allmänna råden riktar sig till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och handlar om generella smittskyddsåtgärder, om vad som gäller för evenemang som använder vaccinationsbevis samt vad som gäller för de som inte gör det. Det finns också allmänna råd som riktar sig till mässor, marknader, köpcentrum och fritids- och kulturverksamheter.

Malmö, 24 november 2021

Covidbevis – detta gäller!

I enlighet med Regeringens beslut kommer vi från och med den 1 december att införa kontroll av vaccinationsbevis för samtliga i publiken över 18 år. Du som har köpt biljett men som ännu inte vaccinerat dig har möjlighet att återköpa dina biljetter fram till 1 vecka före evenemanget äger rum.

Som vaccinationsbevis används det Covidbevis som visar att man är vaccinerad och som utfärdas av E-hälsomyndigheten. Man ska ha tagit två doser och minst två veckor ska ha gått sedan andra dosen för att räknas som fullvaccinerad. Undantag görs för personer som med läkarintyg kan visa att de inte rekommenderas vaccination. Observera att endast vaccinationsbevis godtas. Dvs. bevis på negativt test (s.k. testbevis) eller tillfrisknandebevis godtas ej.

För att det ska gå så smidigt och snabbt som möjligt, vänligen kom i god tid och var förberedd och ha ditt Covidbevis och legitimation redo när du kommer fram till entrén.

Kom ihåg att Covidbevisen har en giltighetstid på 90/180 dagar efter nedladdning. Vänligen kontrollera att ditt bevis är giltigt innan du går hemifrån och ladda hem ett nytt via www.covidbevis.se vid behov.

Vi förbehåller oss rätten att neka inträde för den som inte kan uppvisa giltiga dokument.

Malmö, 18 november 2021

Om det förslag som Regeringen presenterade igår (17/11) träder i kraft så kommer vi från och med 1 december att införa kontroll av vaccinationsbevis vid besök hos oss. Du som har köpt biljett men som inte vaccinerat dig kommer ha möjlighet att återköpa dina biljetter.

Som vaccinationsbevis används det Covidbevis som visar att man är vaccinerad och som utfärdas av E-hälsomyndigheten. Man ska ha tagit två doser för att räknas som vaccinerad.

Vi väntar på mer information och kommer så snart vi vet mer uppdatera er. Tack för visad förståelse!

Malmö, 5 oktober 2021

Vi har släppt upp fler biljetter till hela höstens program. Observera att det inte längre går att skriva upp sig på kölista till våra slutsålda evenemang eftersom vi släppt samtliga biljetter. Håll utkik efter eventuella avbokningar via Kulturcentralen.

Malmö, 20 september 2021

Nu har vi även släppt upp fler biljetter till programmet under november.

Malmö, 8 september 2021

Det är med glädje och viss försiktighet som vi mottar beskedet att Coronarestriktionerna lyfts den 29 september. Vi kommer löpande att släppa upp fler biljetter för programmet under OKTOBER så snart administrationen av dessa är klar – dock inte upp till maxkapacitet. Vi kommer under hösten fortsätta att sälja biljetter per sällskap, dvs. oavsett hur många platser du köper så kommer du aldrig att placeras vid samma bord som ett annat sällskap.

Du som ställt dig på vår kölista till evenemang under OKTOBER kommer att få besked om dina biljetter per mail inom kort, men vänligen ha överseende med att det kan ta lite tid innan vi är klara. Tack!

Inställda evenemang och programförändringar till följd av Corona

Den rådande situationen med Coronaviruset medför att vi blivit tvungna att göra många förändringar av vårt program och vid genomförande av evenemang. Då vi helst inte ställer in, utan hellre flyttar fram så tar vi det stegvis. Efterhand som vi hittar lösningar, så som att boka in nya datum längre fram, livestreama eller i värsta fall helt ställa in, uppdaterar vi informationen på hemsidan. Kulturcentralen gör alltid sitt yttersta för att kontakta samtliga biljettköpare, men vi ber er att alltid dubbelkolla här på hemsidan för att se om ditt evenemang påverkas. Vänligen ha överseende med att besked kan komma nära inpå det ursprungliga tillfället och att det kan ta något längre tid att få svar och få pengarna tillbaka då biljettkassan har stor belastning just nu.
Här hittar du en komplett lista över evenemang som påverkas.

Livestreamade konserter

Du har väl inte missat att flera av våra konserter går att avnjuta hemma från den egna soffan.
Klicka här för att läsa mer om våra livestreams

Tidigare nyhetsbrev med anledning av coronasituationen

Malmö, 24 juni, 2021

Så blev det äntligen sommar! Ett tag var det nästan så vi trodde att ljuset aldrig skulle lyckas bryta sig igenom det tjocka molntäcke som ett visst virus fört med sig… Så trötta är vi på den här pandemin att vi inte ens vill benämna det vid dess namn. Usch.

Även om inget har varit sig likt varken under 2020 eller nu under våren så är vi trots allt stolta över att ha genomfört en säsong där vi gjort vårt yttersta för att, på det sätt vi kunnat, leverera musik och kultur till er där hemma. Varje vecka under våren har vi livestreamat en konsert eller föreställning från teatern, helt utan fysisk publik på plats. Även om det är långt ifrån vad vi är vana vid, så har det ändå varit en glädje att i alla fall kunna göra detta. Förutom att ni som publik förhoppningsvis fått något att se framemot hemma i soffan, så har livestreamsen gjort att vi kunnat erbjuda avlönat arbete för en mängd artister och alla de personer som krävs för att genomföra en konsert och en livesändning. Vi har kämpat för att hålla liv i vår scen, för att bibehålla infrastrukturen och den kompetens som vi har på teatern och inte minst den anda i vilken vi alltid strävar att genomföra alla våra produktioner: med glädje, värme och högsta kvalitet.

Det har varit ett lärorikt år. Även om vi helst hade fått slippa lära oss en del saker som vi blivit tvingade till, inte minst om smittskydd, epidemiologi och virusmutationer. Usch. Men av allt vi lärt oss är en lärdom den viktigaste: Vi behöver varandra. Nu när vi inte fått ses eller mötas i verkligheten har det blivit uppenbart hur viktigt det är med fysiska möten. Med rum och platser där vi är tillsammans, upplever tillsammans och känner tillsammans. Något som verkligen blir extra tydligt när man genomför en konsert utan publik. Upplevelsen blir på något sätt halv. När reaktionen från publiken uteblir, är det faktiskt fysiskt rent omöjligt att generera den energi och spänning som uppstår i samspelet när artist och musik möter publik och reaktion. Det blir som att prata utan att få något svar. Så… livestreams i alla ära, men oj vad vi ser fram emot att får ha publik på teatern igen. Publik som applåderar, skrattar, sjunger, gråter, skriker, prasslar, låter, visslar och… bara är där!

Under våren har vi också passat på att följa våra artister bakom kulisserna med filmkameran och pratat lite med dem i samband med deras livestream. Kanske har du redan sett någon av våra "Bakom kulisserna"-filmer på vår Youtubekanal? Nu, som en liten sommarhälsning till er har vi gjort en samlingsvideo där du får möta några av vårens artister, se vad som utspelat sig på vår scen och få en glimt av hur mycket de har saknat att ha er som publik! Klicka på Play här nedanför för att se den!

Malmö, 17 december, 2020

Vilket år... under 2020 är det inte mycket som varit sig likt. Coronapandemin slog till hårdare än vad vi någonsin hade kunnat ana och allt eftersom smittspridningen ökat i samhället, har vi gjort vårt bästa för att följa med i svängarna. Sedan mars har vi kastats mellan hopp och förtvivlan. Ställt in, ställt om och ställt på och sen ställt in igen. Under hösten trodde vi att det såg bättre ut, men nu har det ledsamt nog visat sig att detta kommer ta längre tid än vad vi hade hoppats på.

Som det ser ut nu har vi vårt första evenemang under mitten av januari, men om restriktionerna för max åtta personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ligger kvar så kommer vi naturligtvis bli tvungna att ställa in, alternativt flytta eller livestreama de planerade programpunkterna, tills dess att läget ser bättre ut. Som ni vet vid det här laget, så sker dessa förändringar med kort varsel, så du som har biljett till något av våra kommande evenemang: vad noga med att läsa på vår hemsida angående vad som gäller.

'Där hittar du den senaste informationen. Vi gör alltid vårt yttersta för att kontakta alla biljettköpare vid förändringar av programmet, men som sagt, dubbelkolla alltid på hemsidan victoria.se så du vet vad som gäller.

Observera att det i nuläget släppts 50 biljetter per evenemang och att dessa säljs per sällskap, enligt vårt Coronaanpassade biljettupplägg. Vid händelse av inställd eller förändrad programpunkt har du alltid möjlighet att få dina pengar tillbaka. Läs mer: Biljetter i Coronatider

Sköt om dig och dina medmänniskor. Håll ut, håll i och håll avstånd – så hoppas vi att vi snart kan ses på Victoriateatern igen för att njuta av musik och kultur tillsammans!

Om du suktar efter musik lika mycket som vi gör och har tid över under julhelgen, ta gärna en titt på de konserter som vi livestreamat. Du hittar dem här: Livestreams från Victoria. Livestreamsen är helt gratis att ta del av, men stöd oss gärna genom att donera via Swish nr. 123 374 91 73 (märk din inbetalning ”covid19") eller PayPal och du kan även köpa en stödbiljett via Kulturcentralen.

Vi som arbetar på Victoriateatern önskar dig en skön ledighet, en god jul och ett gott nytt år!

Malmö, 16 november, 2020

Hej kära publik,

Det är med sorg som vi, efter dagens besked från regeringen att offentliga tillställningar och allmänna sammankomster begränsas till max åtta personer, tvingas meddela att våra resterande evenemang under året ställs in. Vi ser över möjligheten att livestreama vissa konserter – bli prenumerant på vår YouTube-kanal så missar du inte det! Läs mer i vårt nyhetsbrev och sköt om er så hoppas vi att vi snart kan ses igen!

Om du vill att vi ska återköpa din biljett så gör vi självklart det, senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum. Du har också möjlighet att ha dina pengar innestående för att byta in under nästkommande säsong – men i dessa svåra tider ber vi dig att läsa följande stycke om hur du kan stödja oss, innan du bestämmer dig. Om du vill att vi ska återköpa dina biljetter eller om du vill ha biljettsumman innestående, meddela ditt anspråk till Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, Malmö, via e-post: info@kulturcentralen.nu eller tel. 040-10 30 20.

Hur kan jag stödja Victoriateatern genom Coronakrisen?

Efterskänk din biljett Vi vädjar till dig som köpt biljett till något av evenemangen som blivit inställt  att inte kräva tillbaka pengarna för biljetten. Om du inte gör något anspråk på återbetalning till Kulturcentralen inom senast en (1) månad från dagen då evenemanget skulle ha ägt rum, så skänker du automatiskt hela summan.

Köp en eller flera fiktiva biljetter till "Stöd Victoria
Genom att köpa en eller flera stödbiljetter till detta fiktiva evenemang hos Kulturcentralen så donerar du summan för kostnaden av biljetter till vår verksamhet. Köp här >

Donera via Swish 123 374 91 73 – märk din inbetalning ”covid19"

Bli flygelvän Klicka här för att läsa mer om vår Steinwayflygel och hur du kan bli flygelvän >

Vad händer med min donation?
Victoriateatern drivs av en ideell kulturförening, helt utan vinstsyfte, vars ändamål är att vara en scen och därmed en arbetsplats för musiker, artister och medarbetare som krävs för att kunna genomföra arrangemang. De pengar som kommer in i föreningen när du donerar går helt till att vi ska kunna fortsätta att arrangera konserter och betala artister och omkostnader som rör arrangemangen som vi genomför. Det är viktigt för oss att artisterna får god ekonomisk kompensation och möjlighet till fortsatt arbete.
Läs mer: Stöd Victoria

Stort tack för ditt bidrag!

Malmö, 15 oktober, 2020

I enlighet med lag (2020:526) om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen, träffas vi inte längre av förbudet mot allmänna sammankomster för fler än 50 personer. Till vår stora glädje har vi därför möjlighet att släppa upp ett antal fler biljetter till vissa av våra evenemang efter den 30 oktober. Första evenemanget där vi kunnat släppa fler biljetter är The Original Five den 30/10 och även Varieté Victoria, 25-28/11. Fler tillkommer efterhand som vi hinner ställa om biljettförsäljningen.

Vi vill dock understryka att publikantalet fortfarande är kraftigt reducerat och att vi har vidtagit smittskyddsåtgärder och infört rutiner för att undvika trängsel och köbildning samt skapat goda förutsättningar för våra gäster att kunna hålla ett, ur smittskyddsperspektiv, säkert avstånd till varandra. Vi följer alla restriktioner och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning. När du besöker oss kan du känna dig säker på att vi alltid gör vårt yttersta för att du ska vara trygg.
Här kan du läsa mer om vilka smittskyddsåtgärder som vi vidtagit.

Malmö, 8 oktober, 2020

Så mycket för ”rättvisa, träffsäkra och rimliga” restriktioner. Man skulle lätt kunna få för sig att det är kulturen som är viruset.

Efter dagens besked från regeringen att 50-personersregeln står fast, kommer vi att begränsa vårt publikantal till 50 personer per sittning, året ut.

Vi kommer att gå tillväga på samma sätt som vi gjort med evenemangen under oktober. Vid vissa av de evenemang som vi sålt fler än 50 biljetter kommer vi att dela upp kvällen i två publikgrupper om 50 personer; på en tidig och en sen sittning. Till några kommer vi att erbjuda återköp för de biljetter som överskrider 50 (här kommer vi att tillämpa kronologisk ordning, dvs. de som köpt de första 50 biljetterna kommer att få behålla sin plats och övriga biljetter blir tyvärr ogiltiga). Vissa konserter kommer helt att ställas in. Vi stänger nu biljettförsäljningen så att maximalt 50 biljetter finns till försäljning per evenemang.

Vi går igenom evenemangen i tur och ordning och så fort vi har möjlighet kommer vi via Kulturcentralen och i alla våra kanaler, med besked om vilka konserter och evenemang som påverkas och hur det blir med just det evenemang som du har biljett till. Om det är mindre än 1 vecka kvar tills dess att det evenemang som du har biljett till ska äga rum ber vi dig kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20 för att verifiera att du har giltig biljett. Om ditt evenemang ligger längre fram i tiden, ber vi dig att avvakta. Senaste uppdateringarna hittar du alltid på vår hemsida: Information med anledning av Coronaviruset.

Malmö, 24 september, 2020

Nu har september snart kommit och gått och vi har i det längsta hoppats på besked från regeringen att det skulle bli lättnader för kulturlivet från 50-personersregeln för allmänna sammankomster, som skulle komma att träda i kraft den 1 oktober. Under dagens pressträff fick vi dock veta att det ännu inte tagits något beslut i frågan. Vi hade förväntat oss att få ungefär samma restriktioner som i nuläget gäller för restauranger och serveringsställen, eftersom det ter sig som det mest ”rättvisa, träffsäkra och rimliga”, men vi blir tvungna att tänka om. Musik och kultur verkar vara en större smittbärare än mat och dryck. Skämt åsido.

Vad händer nu?
Till de evenemang som vi sålt fler än 50 biljetter har vi några olika möjligheter, men vi har ännu inte tagit beslut om hur vi ska göra. I vissa fall överväger vi att dela upp konserten i två publikgrupper om 50; en tidig och en senare sittning. I andra får vi återköpa de biljetter som överskrider 50; här kommer vi att tillämpa kronologisk ordning, dvs. de som köpt de första 50 biljetterna kommer att få behålla sin plats och övriga biljetter blir tyvärr ogiltiga. Vissa konserter kommer helt att ställas in. Vi stänger nu biljettförsäljningen så att maximalt 50 biljetter finns per evenemangen under oktober, tills dess att vi tagit beslut kring hur vi ska gå vidare.

Hur det blir med just det evenemang som du har biljett till kommer vi att informera om via Kulturcentralen och i alla våra kanaler. Vi ber er ha tålamod med att informationen just nu är knapphändig, men vi återkommer så fort vi kan med besked om vilka konserter och evenemang som påverkas. Så fort vi vet mer uppdaterar vi denna sida.

Kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20 om du inte hört något angående den konsert som du har biljett till om det är mindre än 1 vecka tills dess att den ska äga rum.

Malmö, 24 augusti, 2020

Vi välkomnar beskedet från regering om att ett nytt ekonomiskt stödpaket tas fram och att de ser över maxtaket på 50 personer vid allmänna sammankomster, och att regeringen och Folkhälsomyndigheten nu lägger fokus på att ta fram riktlinjer för hur verksamhet kan bedrivas på ett smittsäkert sätt. Vi hoppas att vi får chansen att visa att vi vill och kan bedriva vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt – precis som de flesta andra branscher fått möjlighet att göra. Vi längtar efter regler som är ”rättvisa, träffsäkra och rimliga”, som Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister, sa att de bör vara, på pressträffen med Mikael Damberg och Amanda Lind den 21 augusti, 2020. Se hela pressträffen här
 
Tyvärr vet vi ännu inte konkret vad detta innebär för oss gällande publikantal, då många frågor fortfarande lämnats obesvarade. För att de nya riktlinjerna ska ha betydande vikt, för oss på Victoriateatern, krävs det till exempel att regeln om 2 meters avstånd anpassas både till olika situationer och för olika lokaler. För vår del skulle det vara rimligt att regeln gäller mellan sällskap och inte mellan sittplatser, så att ett sällskap kan sitta vid ett bord på samma sätt som på en restaurang. Om inte, så blir det varken rättvist, träffsäkert eller rimligt.  

Vi kan alltså i nuläget bara spekulera och ta fram hypotetiska scenarier att planera utifrån. Oavsett vilket besked vi får, kommer det med största sannolikhet att vara omöjligt för oss att genomföra höstens program till fullo. Det är utöver regeringens besked, en mängd olika omständigheter och faktorer som spelar in och som kan förhindra att programpunkter kan genomföras, och/eller behöver förändras. Det kan röra sig om till exempel reserestriktioner eller hela turnéer som ställs in, men också karantänskrav i hemlandet eller mer personliga anledningar, etc.

Precis som i resten av samhället, kommer det inte att bli exakt som vanligt på Victoria i höst – även om vi såklart kommer göra vårt yttersta för att skapa den bästa upplevelsen för dig som är på plats. Exempelvis kommer det vara färre personer i publiken, vi kommer tillåta mer tid för publikinsläpp, bordplacering kommer att ske på plats och det kommer finnas anvisningar i lokalen om att hålla avstånd osv – som det är av yttersta vikt att alla, både besökare, personal och artister, följer. Även upplägget för konserter kan komma att variera, där några blir nästan som vanligt, medan andra blir kortare och ytterligare några kommer att livestreamas med eller utan publik. Du kan redan nu bli prenumerant på vår Youtube-kanal så är du redo för streaming, när det hela kommer igång!

Vi ber dig att ha överseende med att vi dröjer med besked och att ha förståelse för att vi med kort framförhållning kan ge besked kring hur det blir med olika arrangemang. Vi strävar efter att så fort vi kan meddela våra biljettköpare om olika förändringar. Om du inte ännu blivit kontaktad av Kulturcentralen eller oss angående det evenemang som du köpt biljett till, så ber vi dig avvakta. Alla som har biljett till någon programpunkt som berörs av förändringarna kommer att bli kontaktade. Om det inte står något om förändringar på vår hemsida och du inte hör något före konserten ska äga rum, så är det bara att dyka upp som tänkt!

Malmö, 20 augusti, 2020

Vi har avvaktat in i det sista och hoppats på att regeringen skulle komma med nya direktiv vad det gäller konsertverksamhet, men då regeln om ett maxantal på 50 personer vid allmänna sammankomster fortfarande står fast och då det inte heller kommit några besked om vidare stödinsatser, blir vi tyvärr tvungna att lämna trista besked: hösten blir inte som vi önskat.

Vad händer nu?
I ett första skede har vi nu sett över programmet under september månad och ställt in ett stort antal programpunkter. Det är helt enkelt omöjligt för oss att bedriva verksamhet med biljettintäkter från 50 personer. Våra utgifter är de samma som vi hade haft vid fullt hus och den ekvationen går bara inte ihop.

Vi har trots denna omöjliga kalkyl valt att genomföra ett fåtal konserter, om än på ett annat sätt än vad vi är vana vid. De konserter som vi hade bokat med lokala artister blir av som tänkt. Vi vill gärna ge dem chansen att stå på vår scen i höst, även om det bara är inför en publik på 50 personer. Det blir vårt bidrag för att stödja det lokala kulturlivet och ett sätt att bibehålla den närings- och infrastruktur som krävs för att det ska finnas chans att blåsa liv i Malmös kulturscen igen när stormen, förhoppningsvis snart, lägger sig.

Konserter under september som inte blivit inställda genomförs med en maxpublik på 50 personer och med en mängd åtgärder för att skapa en trygg miljö. Upplägget för dessa konserter kommer att variera, några blir nästan som vanligt, medan andra blir lite kortare och ytterligare några kommer att livestreamas med eller utan publik. Besked om exakt hur det ska ske, ber vi att få återkomma med, då inte alla detaljer ännu finns på plats, men börja redan nu att prenumerera på vår Youtube-kanal så är du redo när det hela kommer igång!

Om du inte ännu blivit kontaktad av Kulturcentralen angående det evenemang som du köpt biljett till, så ber vi dig avvakta till nästa vecka. Alla som har biljett till någon programpunkt som berörs av förändringarna kommer att bli kontaktade. Om det inte står något om förändringar på vår hemsida och du inte hör något före konserten ska äga rum, så är det bara att dyka upp som tänkt!

Malmö, 6 augusti, 2020

Ja, vad händer egentligen i höst? Det är en fråga som många av oss ställer sig just nu. På teatern är vi tillbaka efter sommarledigheten och funderar på hur vi ska göra med höstens program. I våras tog vi beslutet att släppa programmet som tänkt, dock med ett reducerat antal sittplatser, eftersom vi var tvungna att försöka skapa någon typ av ramverk att förhålla oss till. Nu har semestern kommit och gått och fortfarande svävar vi i ovisshet.

Vi avvaktar besked från regeringen kring vilka restriktioner som ska gälla för offentliga sammankomster och om det kommer att genomföras några förändringar av ordningslagen. Kommer det vara möjligt att samlas fler än 50 personer och i så fall hur ska det gå till på ett säkert sätt? Vi planerar just nu utifrån ett antal olika scenarier som är beroende av vilka svar som kommer från regeringen. Hur vi kommer behöva ställa om verksamheten och vad vi eventuellt behöver ställa in eller genomföra på något nytt sätt, vet vi inte ännu. Vi vill ju med vår verksamhet både gynna kulturen och publiken, men samtidigt inte bidra till ökad smittspridning. 

Vi hoppas såklart fortfarande på positiva besked, som innebär att vi kan sätta igång med höstens program som tänkt, men det är ofrånkomligt att vissa programpunkter kommer att förändras, oavsett vilket besked vi får. Till exempel vet vi inte hur många av de internationella akter som vi har bokat som kommer att beröras av olika typer av reserestriktioner. Redan nu kan vi meddela att konserten den 16/9 med argentinska Tengo pa'l Truco och Folkeando, konserten den 26/10 med brittiska gruppen Fairport Convention, samt konserten den 4/11 med amerikanske Chris Cain har blivit inställda. Vid alla typer av programändringar, går det såklart att få tillbaka pengarna för köpta biljetter.

Vi ber er att ha tålamod med att vi dröjer med besked, men så fort vi vet mer så kommer vi att höra av oss!

Malmö, 7 maj, 2020

Vi släpper höstens program med ett reducerat antal platser. Detta för att ha större avstånd mellan bord och rader, både i salongen och på balkongen. Dessa platser kan komma att släppas vid ett senare tillfälle beroende på hur situationen utvecklar sig och vilka riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheten. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är ej bokningsbara i nuläget.

Observera att dessa reducerade platser ej gäller för de evenemang som flyttats från vårsäsongen. Om du har biljett till någon av de konserter som flyttats, så gäller din befintliga plats.

Malmö, 3 april, 2020

Kära publik,
Vi står inför en ny vardag. Coronavirusets framfart över världen har inte undgått någon och drabbar oss alla. Vi står inför stora utmaningar, både som människor, medborgare och kollektiv. En vardag och en verklighet som kräver att vi tar vårt ansvar gentemot våra medmänniskor, så att vi när denna storm blåst över, kan resa oss upp och med nya krafter, erfarenheter och lärdomar, gå vidare mot en ny, bättre tid. Det är med tungt sinne som vi nu meddelar att vi ställer in hela vårsäsongens program, men det är ett oundvikligt beslut som ett led i att hindra smittspridningen och minska trycket på sjukvården.

Redan tidigare har vi vetat att risken för att vi skulle behöva ställa in hela säsongen var överhängande, men vi har dragit ut på att meddela detta tidigare, då vi ville få lite extra tid för att försäkra oss om att så många artister som möjligt skulle gå att boka om till nya datum. Det är viktigt för oss att artisterna får god ekonomisk kompensation och möjlighet till fortsatt arbete. Nu har vi lyckats flytta fram några av vårens konserter till höstens program, men då stora delar av höstprogrammet redan var färdigbokat när vi slogs av denna kris, har merparten av artisterna blivit inbokade under vårsäsongen 2021.

Biljetter till de evenemang som flyttats till hösten fortsätter att vara giltiga på det nya datumet och du behöver således inte göra någonting för att behålla din plats, om du så önskar. Då datum för de evenemang som flyttas till våren, inte kommer att släppas förrän efter sommaren, så krävs ett nytt biljettköp till dessa när vårprogrammet kommer ut. Information om hur du går till väga om du vill att vi ska återköpa dina biljetter hittar du längre ner, men ta gärna en minut och läs stycket om hur du kan stödja oss före du bestämmer dig. Tack ❤️

Vi hoppas på och planerar just nu mot att vi till hösten ska kunna öppna upp portarna till teatern igen för en strålande höstsäsong tillsammans. Planen är att släppa majoriteten av höstprogrammet den 7:e maj kl 12. Det finns massor av härliga konserter och evenemang att se framemot och vi hoppas (och tror) att suget efter kulturupplevelser kommer att vara större än någonsin när denna storm blåst över!

Malmö, 23 mars, 2020

Det är en märklig tid vi lever i. När man vänder blicken ut är himlen klarblå. Solen, som så länge hållit sig undan, har äntligen krupit fram och även om det är rätt kyligt i luften idag, så värmer faktiskt vårsolens strålar riktigt varmt mot kinderna. I vanliga fall vid den här tiden av året så brukar en bubblande känsla infinna sig. En känsla av förväntan och sprudlande glädje inför annalkande ljusare tider. Idag ligger det ett lock på den känslan; som en våt, kall filt har oron och ängslan inför framtiden lagt sig. Vi vet så mycket, men ändå så lite. Framför allt vet vi inte hur länge den här pandemin kommer att hålla i sig och inte heller vilka åtgärder som är de rätta att vidta, eller när de bör tas till. Vi försöker upprätthålla normalitet, samtidigt som allt är långt ifrån normalt.

Vi har i det längsta velat dra ut på beslutet att ställa in, för att, som Folkhälsomyndigheten säger, vidta adekvata åtgärder vid rätt tidpunkt. För att hindra geografisk spridning och för att värna om de mest utsatta, har vi gjort riskbedömningen att det inte längre är möjligt att genomföra arrangemang som planerat. I ett första skede har vi valt att ställa in alla arrangemang till och med den 25 april, och att därefter kontinuerligt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och se hur situationen utvecklar sig.

Vi har redan bokat in nya datum under hösten för några av konserterna som blivit inställda, så till dem gäller den biljett du redan köpt om du inte vill återköpa den. Till resterande konserter arbetar vi för att så många som möjligt ska bli av under våren 2021. Datum för dessa konserter kommer vi meddela längre fram. Vi ser fram emot tiden då vi återigen kan fylla teatern med musik, kultur, publik och glädje. Tills dess – sköt om dig och dina medmänniskor!