Malmö, 15 oktober, 2020

I enlighet med lag (2020:526) om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen, träffas vi inte längre av förbudet mot allmänna sammankomster för fler än 50 personer. Till vår stora glädje har vi därför möjlighet att släppa upp ett antal fler biljetter till vissa av våra evenemang efter den 30 oktober. Första evenemanget där vi kunnat släppa fler biljetter är The Original Five den 30/10 och även Varieté Victoria, 25-28/11. Fler tillkommer efterhand som vi hinner ställa om biljettförsäljningen.

Vi vill dock understryka att publikantalet fortfarande är kraftigt reducerat och att vi har vidtagit smittskyddsåtgärder och infört rutiner för att undvika trängsel och köbildning samt skapat goda förutsättningar för våra gäster att kunna hålla ett, ur smittskyddsperspektiv, säkert avstånd till varandra. Vi följer alla restriktioner och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning. När du besöker oss kan du känna dig säker på att vi alltid gör vårt yttersta för att du ska vara trygg.
Här kan du läsa mer om vilka smittskyddsåtgärder som vi vidtagit.

Inställt & förändringar i programmet till följd av Corona

Här hittar du en fullständig lista över programpunkter som berörs av förändringar med anledning av Coronaviruset. Vi uppdaterar denna lista så fort vi har ny information och ber om din förståelse för att situationen kan förändras snabbt. Om det evenemang som du har biljett till inte finns med i denna lista, så kommer det, tills något annat meddelas, att genomföras med ett reducerat antal platser utan att det påverkar dig som biljettköpare.

Senaste Informationen om kommande evenemang

Observera att vi har kontaktat samtliga berörda biljettköpare till evenemangen som listas nedan. Om du inte har blivit uppringd eller fått mail från Kulturcentralen och ändå misstänker att du kan vara en av dem berörs av förändringarna, kontrollera så att deras meddelande inte hamnat i din skräppost eller kontakta Kulturcentralen på Södra Förstadsgatan 18, 040-10 30 20, info@kulturcentralen.nu för att verifiera din biljett.

Senaste uppdateringen: 23 oktober, kl 14.30

 • 22-24/10: Cabaret Moulin – För de sällskap som köpt de första 50 platserna gäller ordinarie biljett. Övriga har meddelats via Kulturcentralen.
 • 26/10: Fairport Convention – Inställt
 • 27/10: Lakecia Benjamin –  Inställt
 • 28/10: Manual för vänskap – Inställt
 • 29/10: Dobranotch – Inställt
 • 29/10: Ranarim – Berörs ej, ordinarie biljetter är giltiga.
 • 30/10: The Original Five – Konserten delas upp i 2 konserter och nya biljetter har utfärdats. En med insläpp kl 18 och en med insläpp kl 20:30. Erbjudande om vilken sittning man önskar har skickats ut via Kulturcentralen. Gamla biljetter är ej giltiga.
 • 31/10: Ray Lema – Inställt
 • 3/11: Shalosh – Inställt
 • 4/11: Chris Cain – Inställt
 • 5/11: ¡Möt Astor Piazzolla! – Inställt
 • 6-7/11: Smoke Rings Sisters – Föreställningarna delas upp i 2 sittningar och nya biljetter utfärdas. En med insläpp kl 18 och en med insläpp kl 20:30. Gamla biljetter är ej giltiga.
 • 12/11: En singeltants memoarer – Vi har lagt till ytterligare ett tillfälle: en matinéföreställning på söndagen den 15 november med insläpp kl 15.30.
 • 13-14/11: Lars Demian & David Tallroth – Konserterna delas upp i 2 sittningar och nya biljetter utfärdas. En med insläpp kl 18 och en med insläpp kl 20:30. Erbjudande om vilken sittning man önskar har skickats ut via Kulturcentralen. Gamla biljetter är ej giltiga. Vi behöver ditt svar senast den 22/10.
 • 25-28/11: Varieté Victoria – Vi har lagt till en föreställning den 26/11.
 • 2/12: Emile Parisien & Vincent Peirani – Inställt
 • 3/12: PIAF & JAG – Föreställningen delas upp i 2 sittningar och nya biljetter utfärdas. En med insläpp kl 18 och en med insläpp kl 20:30. Gamla biljetter är ej giltiga.
 • 4-5/12: Midvintervaka – Inställt
 • 9-10/12: Running home for Christmas – Föreställningarna delas upp i 2 sittningar och nya biljetter utfärdas. En med insläpp kl 18 och en med insläpp kl 20:30. Erbjudande om vilken sittning man önskar har skickats ut via Kulturcentralen. Gamla biljetter är ej giltiga. Vi behöver ditt svar senast den 22/10.
 • 16-17/12: Jul med Franska Trion – Konserterna delas upp i 2 sittningar och nya biljetter utfärdas. En med insläpp kl 18 och en med insläpp kl 20:30. Erbjudande om vilken sittning man önskar har skickats ut via Kulturcentralen. Gamla biljetter är ej giltiga. Vi behöver ditt svar senast den 22/10.
 • 18/12: The Family Tree – Inställt

Trygga konserter

Vi följer alla restriktioner och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning.
Klicka här för att läsa mer om de åtgärder som vi vidtagit

Livestreamade konserter

Du har väl inte missat att flera av våra konserter går att avnjuta hemma från den egna soffan.
Klicka här för att läsa mer om våra livestreams

Tidigare nyhetsbrev med anledning av coronasituationen

Malmö, 8 oktober, 2020

Så mycket för ”rättvisa, träffsäkra och rimliga” restriktioner. Man skulle lätt kunna få för sig att det är kulturen som är viruset.

Efter dagens besked från regeringen att 50-personersregeln står fast, kommer vi att begränsa vårt publikantal till 50 personer per sittning, året ut.

Vi kommer att gå tillväga på samma sätt som vi gjort med evenemangen under oktober. Vid vissa av de evenemang som vi sålt fler än 50 biljetter kommer vi att dela upp kvällen i två publikgrupper om 50 personer; på en tidig och en sen sittning. Till några kommer vi att erbjuda återköp för de biljetter som överskrider 50 (här kommer vi att tillämpa kronologisk ordning, dvs. de som köpt de första 50 biljetterna kommer att få behålla sin plats och övriga biljetter blir tyvärr ogiltiga). Vissa konserter kommer helt att ställas in. Vi stänger nu biljettförsäljningen så att maximalt 50 biljetter finns till försäljning per evenemang.

Vi går igenom evenemangen i tur och ordning och så fort vi har möjlighet kommer vi via Kulturcentralen och i alla våra kanaler, med besked om vilka konserter och evenemang som påverkas och hur det blir med just det evenemang som du har biljett till. Om det är mindre än 1 vecka kvar tills dess att det evenemang som du har biljett till ska äga rum ber vi dig kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20 för att verifiera att du har giltig biljett. Om ditt evenemang ligger längre fram i tiden, ber vi dig att avvakta. Senaste uppdateringarna hittar du alltid på vår hemsida: Information med anledning av Coronaviruset.

Malmö, 24 september, 2020

Nu har september snart kommit och gått och vi har i det längsta hoppats på besked från regeringen att det skulle bli lättnader för kulturlivet från 50-personersregeln för allmänna sammankomster, som skulle komma att träda i kraft den 1 oktober. Under dagens pressträff fick vi dock veta att det ännu inte tagits något beslut i frågan. Vi hade förväntat oss att få ungefär samma restriktioner som i nuläget gäller för restauranger och serveringsställen, eftersom det ter sig som det mest ”rättvisa, träffsäkra och rimliga”, men vi blir tvungna att tänka om. Musik och kultur verkar vara en större smittbärare än mat och dryck. Skämt åsido.

Vad händer nu?
Till de evenemang som vi sålt fler än 50 biljetter har vi några olika möjligheter, men vi har ännu inte tagit beslut om hur vi ska göra. I vissa fall överväger vi att dela upp konserten i två publikgrupper om 50; en tidig och en senare sittning. I andra får vi återköpa de biljetter som överskrider 50; här kommer vi att tillämpa kronologisk ordning, dvs. de som köpt de första 50 biljetterna kommer att få behålla sin plats och övriga biljetter blir tyvärr ogiltiga. Vissa konserter kommer helt att ställas in. Vi stänger nu biljettförsäljningen så att maximalt 50 biljetter finns per evenemangen under oktober, tills dess att vi tagit beslut kring hur vi ska gå vidare.

Hur det blir med just det evenemang som du har biljett till kommer vi att informera om via Kulturcentralen och i alla våra kanaler. Vi ber er ha tålamod med att informationen just nu är knapphändig, men vi återkommer så fort vi kan med besked om vilka konserter och evenemang som påverkas. Så fort vi vet mer uppdaterar vi denna sida.

Kontakta Kulturcentralen på info@kulturcentralen.nu eller 040-10 30 20 om du inte hört något angående den konsert som du har biljett till om det är mindre än 1 vecka tills dess att den ska äga rum.

Malmö, 24 augusti, 2020

Vi välkomnar beskedet från regering om att ett nytt ekonomiskt stödpaket tas fram och att de ser över maxtaket på 50 personer vid allmänna sammankomster, och att regeringen och Folkhälsomyndigheten nu lägger fokus på att ta fram riktlinjer för hur verksamhet kan bedrivas på ett smittsäkert sätt. Vi hoppas att vi får chansen att visa att vi vill och kan bedriva vår verksamhet på ett ansvarsfullt sätt – precis som de flesta andra branscher fått möjlighet att göra. Vi längtar efter regler som är ”rättvisa, träffsäkra och rimliga”, som Amanda Lind, Kultur- och demokratiminister, sa att de bör vara, på pressträffen med Mikael Damberg och Amanda Lind den 21 augusti, 2020. Se hela pressträffen här
 
Tyvärr vet vi ännu inte konkret vad detta innebär för oss gällande publikantal, då många frågor fortfarande lämnats obesvarade. För att de nya riktlinjerna ska ha betydande vikt, för oss på Victoriateatern, krävs det till exempel att regeln om 2 meters avstånd anpassas både till olika situationer och för olika lokaler. För vår del skulle det vara rimligt att regeln gäller mellan sällskap och inte mellan sittplatser, så att ett sällskap kan sitta vid ett bord på samma sätt som på en restaurang. Om inte, så blir det varken rättvist, träffsäkert eller rimligt.  

Vi kan alltså i nuläget bara spekulera och ta fram hypotetiska scenarier att planera utifrån. Oavsett vilket besked vi får, kommer det med största sannolikhet att vara omöjligt för oss att genomföra höstens program till fullo. Det är utöver regeringens besked, en mängd olika omständigheter och faktorer som spelar in och som kan förhindra att programpunkter kan genomföras, och/eller behöver förändras. Det kan röra sig om till exempel reserestriktioner eller hela turnéer som ställs in, men också karantänskrav i hemlandet eller mer personliga anledningar, etc.

Precis som i resten av samhället, kommer det inte att bli exakt som vanligt på Victoria i höst – även om vi såklart kommer göra vårt yttersta för att skapa den bästa upplevelsen för dig som är på plats. Exempelvis kommer det vara färre personer i publiken, vi kommer tillåta mer tid för publikinsläpp, bordplacering kommer att ske på plats och det kommer finnas anvisningar i lokalen om att hålla avstånd osv – som det är av yttersta vikt att alla, både besökare, personal och artister, följer. Även upplägget för konserter kan komma att variera, där några blir nästan som vanligt, medan andra blir kortare och ytterligare några kommer att livestreamas med eller utan publik. Du kan redan nu bli prenumerant på vår Youtube-kanal så är du redo för streaming, när det hela kommer igång!

Vi ber dig att ha överseende med att vi dröjer med besked och att ha förståelse för att vi med kort framförhållning kan ge besked kring hur det blir med olika arrangemang. Vi strävar efter att så fort vi kan meddela våra biljettköpare om olika förändringar. Om du inte ännu blivit kontaktad av Kulturcentralen eller oss angående det evenemang som du köpt biljett till, så ber vi dig avvakta. Alla som har biljett till någon programpunkt som berörs av förändringarna kommer att bli kontaktade. Om det inte står något om förändringar på vår hemsida och du inte hör något före konserten ska äga rum, så är det bara att dyka upp som tänkt!

Malmö, 20 augusti, 2020

Vi har avvaktat in i det sista och hoppats på att regeringen skulle komma med nya direktiv vad det gäller konsertverksamhet, men då regeln om ett maxantal på 50 personer vid allmänna sammankomster fortfarande står fast och då det inte heller kommit några besked om vidare stödinsatser, blir vi tyvärr tvungna att lämna trista besked: hösten blir inte som vi önskat.

Vad händer nu?
I ett första skede har vi nu sett över programmet under september månad och ställt in ett stort antal programpunkter. Det är helt enkelt omöjligt för oss att bedriva verksamhet med biljettintäkter från 50 personer. Våra utgifter är de samma som vi hade haft vid fullt hus och den ekvationen går bara inte ihop.

Vi har trots denna omöjliga kalkyl valt att genomföra ett fåtal konserter, om än på ett annat sätt än vad vi är vana vid. De konserter som vi hade bokat med lokala artister blir av som tänkt. Vi vill gärna ge dem chansen att stå på vår scen i höst, även om det bara är inför en publik på 50 personer. Det blir vårt bidrag för att stödja det lokala kulturlivet och ett sätt att bibehålla den närings- och infrastruktur som krävs för att det ska finnas chans att blåsa liv i Malmös kulturscen igen när stormen, förhoppningsvis snart, lägger sig.

Konserter under september som inte blivit inställda genomförs med en maxpublik på 50 personer och med en mängd åtgärder för att skapa en trygg miljö. Upplägget för dessa konserter kommer att variera, några blir nästan som vanligt, medan andra blir lite kortare och ytterligare några kommer att livestreamas med eller utan publik. Besked om exakt hur det ska ske, ber vi att få återkomma med, då inte alla detaljer ännu finns på plats, men börja redan nu att prenumerera på vår Youtube-kanal så är du redo när det hela kommer igång!

Om du inte ännu blivit kontaktad av Kulturcentralen angående det evenemang som du köpt biljett till, så ber vi dig avvakta till nästa vecka. Alla som har biljett till någon programpunkt som berörs av förändringarna kommer att bli kontaktade. Om det inte står något om förändringar på vår hemsida och du inte hör något före konserten ska äga rum, så är det bara att dyka upp som tänkt!

Malmö, 6 augusti, 2020

Ja, vad händer egentligen i höst? Det är en fråga som många av oss ställer sig just nu. På teatern är vi tillbaka efter sommarledigheten och funderar på hur vi ska göra med höstens program. I våras tog vi beslutet att släppa programmet som tänkt, dock med ett reducerat antal sittplatser, eftersom vi var tvungna att försöka skapa någon typ av ramverk att förhålla oss till. Nu har semestern kommit och gått och fortfarande svävar vi i ovisshet.

Vi avvaktar besked från regeringen kring vilka restriktioner som ska gälla för offentliga sammankomster och om det kommer att genomföras några förändringar av ordningslagen. Kommer det vara möjligt att samlas fler än 50 personer och i så fall hur ska det gå till på ett säkert sätt? Vi planerar just nu utifrån ett antal olika scenarier som är beroende av vilka svar som kommer från regeringen. Hur vi kommer behöva ställa om verksamheten och vad vi eventuellt behöver ställa in eller genomföra på något nytt sätt, vet vi inte ännu. Vi vill ju med vår verksamhet både gynna kulturen och publiken, men samtidigt inte bidra till ökad smittspridning. 

Vi hoppas såklart fortfarande på positiva besked, som innebär att vi kan sätta igång med höstens program som tänkt, men det är ofrånkomligt att vissa programpunkter kommer att förändras, oavsett vilket besked vi får. Till exempel vet vi inte hur många av de internationella akter som vi har bokat som kommer att beröras av olika typer av reserestriktioner. Redan nu kan vi meddela att konserten den 16/9 med argentinska Tengo pa'l Truco och Folkeando, konserten den 26/10 med brittiska gruppen Fairport Convention, samt konserten den 4/11 med amerikanske Chris Cain har blivit inställda. Vid alla typer av programändringar, går det såklart att få tillbaka pengarna för köpta biljetter.

Vi ber er att ha tålamod med att vi dröjer med besked, men så fort vi vet mer så kommer vi att höra av oss!

Malmö, 7 maj, 2020

Vi släpper höstens program med ett reducerat antal platser. Detta för att ha större avstånd mellan bord och rader, både i salongen och på balkongen. Dessa platser kan komma att släppas vid ett senare tillfälle beroende på hur situationen utvecklar sig och vilka riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheten. Bord 1, 6, 7, 13, 19, 20, 25, 26, 31, 37, samt rad 2 och 4 på balkongen är ej bokningsbara i nuläget.

Observera att dessa reducerade platser ej gäller för de evenemang som flyttats från vårsäsongen. Om du har biljett till någon av de konserter som flyttats, så gäller din befintliga plats.

Malmö, 3 april, 2020

Kära publik,
Vi står inför en ny vardag. Coronavirusets framfart över världen har inte undgått någon och drabbar oss alla. Vi står inför stora utmaningar, både som människor, medborgare och kollektiv. En vardag och en verklighet som kräver att vi tar vårt ansvar gentemot våra medmänniskor, så att vi när denna storm blåst över, kan resa oss upp och med nya krafter, erfarenheter och lärdomar, gå vidare mot en ny, bättre tid. Det är med tungt sinne som vi nu meddelar att vi ställer in hela vårsäsongens program, men det är ett oundvikligt beslut som ett led i att hindra smittspridningen och minska trycket på sjukvården.

Redan tidigare har vi vetat att risken för att vi skulle behöva ställa in hela säsongen var överhängande, men vi har dragit ut på att meddela detta tidigare, då vi ville få lite extra tid för att försäkra oss om att så många artister som möjligt skulle gå att boka om till nya datum. Det är viktigt för oss att artisterna får god ekonomisk kompensation och möjlighet till fortsatt arbete. Nu har vi lyckats flytta fram några av vårens konserter till höstens program, men då stora delar av höstprogrammet redan var färdigbokat när vi slogs av denna kris, har merparten av artisterna blivit inbokade under vårsäsongen 2021.

Biljetter till de evenemang som flyttats till hösten fortsätter att vara giltiga på det nya datumet och du behöver således inte göra någonting för att behålla din plats, om du så önskar. Då datum för de evenemang som flyttas till våren, inte kommer att släppas förrän efter sommaren, så krävs ett nytt biljettköp till dessa när vårprogrammet kommer ut. Information om hur du går till väga om du vill att vi ska återköpa dina biljetter hittar du längre ner, men ta gärna en minut och läs stycket om hur du kan stödja oss före du bestämmer dig. Tack ❤️

Vi hoppas på och planerar just nu mot att vi till hösten ska kunna öppna upp portarna till teatern igen för en strålande höstsäsong tillsammans. Planen är att släppa majoriteten av höstprogrammet den 7:e maj kl 12. Det finns massor av härliga konserter och evenemang att se framemot och vi hoppas (och tror) att suget efter kulturupplevelser kommer att vara större än någonsin när denna storm blåst över!

Malmö, 23 mars, 2020

Det är en märklig tid vi lever i. När man vänder blicken ut är himlen klarblå. Solen, som så länge hållit sig undan, har äntligen krupit fram och även om det är rätt kyligt i luften idag, så värmer faktiskt vårsolens strålar riktigt varmt mot kinderna. I vanliga fall vid den här tiden av året så brukar en bubblande känsla infinna sig. En känsla av förväntan och sprudlande glädje inför annalkande ljusare tider. Idag ligger det ett lock på den känslan; som en våt, kall filt har oron och ängslan inför framtiden lagt sig. Vi vet så mycket, men ändå så lite. Framför allt vet vi inte hur länge den här pandemin kommer att hålla i sig och inte heller vilka åtgärder som är de rätta att vidta, eller när de bör tas till. Vi försöker upprätthålla normalitet, samtidigt som allt är långt ifrån normalt.

Vi har i det längsta velat dra ut på beslutet att ställa in, för att, som Folkhälsomyndigheten säger, vidta adekvata åtgärder vid rätt tidpunkt. För att hindra geografisk spridning och för att värna om de mest utsatta, har vi gjort riskbedömningen att det inte längre är möjligt att genomföra arrangemang som planerat. I ett första skede har vi valt att ställa in alla arrangemang till och med den 25 april, och att därefter kontinuerligt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och se hur situationen utvecklar sig.

Vi har redan bokat in nya datum under hösten för några av konserterna som blivit inställda, så till dem gäller den biljett du redan köpt om du inte vill återköpa den. Till resterande konserter arbetar vi för att så många som möjligt ska bli av under våren 2021. Datum för dessa konserter kommer vi meddela längre fram. Vi ser fram emot tiden då vi återigen kan fylla teatern med musik, kultur, publik och glädje. Tills dess – sköt om dig och dina medmänniskor!