8/2: SOUSOU & MAHER CISSOKO (SE/SEN) – MADE OF MUSICSOUSOU & MAHER CISSOKO (SE/SEN)
MADE OF MUSICPrisbelönta duon släpper sitt nya album ”Made of Music” och firar med releasekonsert på Victoriateatern. Musiken tar avstamp i det Västafrikanska stränginstrumentet kora och den trubadurkultur som koran är del av – den här gången har de valt att gå tillbaka till kärnan; till det personliga, till deras egna röster och instrument. Det är intimt med en varm ”hemma hos”-känsla samtidigt som de har utvecklat sitt uttryck genom bland annat samarbeten med amerikanska låtskrivare. Genom hela processen har de haft en tydlig vision av att skapa musik baserad på impulser från olika kulturer och genrer.

"Efter tre album och tio års turnerande i trettio länder ville vi göra ett album som tog oss tillbaka, där allt började. Produktionen bär på historien om två människor, från musikerfamiljer i olika delar av världen, som möttes och började skapa musik tillsammans. Musiken växte till kärlek som växte till en familj, skapad av musik, Made Of Music”, berättar Sousou.

Sousou & Maher är en unik sammansmältning av musikalisk skicklighet, värme och utstrålning. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi och influenser från bland annat reggae, folk, soul och jazz. Deras musik talar till människor oavsett ålder och bakgrund och bottnar i den urgamla griot-traditionen där historia, nutid och framtid blir till en enhet.

Duon turnerar världen runt, från festivaler till konserthus och har sina rötter både i Sverige och i Senegal. De växte båda upp i musikerfamiljer och det var intresset och kärleken till västafrikansk kora som förde dem tillsammans. Maher kommer från en berömd familj av koraspelare i Senegal och skånska Sousou är en av världens få kvinnliga musiker som spelar instrumentet.

Sousou & Maher Cissokos musik är i ständig rörelse och spänner över flera kontinenter. Möt en duo med resan som mål och de musikaliska och mänskliga mötena som främsta drivkrafter!Picknickkonsert
TORSDAG 8 FEBRUARI

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 160:- vid bord alt. 120:- på balkong. Stud/pens: 120:- vid bord alt. 80:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.