8/11: ULF STURESON – ALFTA FÖRR & NUALFTA FÖRR & NU
EN MUSIKFÖRESTÄLLNING I TVÅ AKTER MED ULF STURESON
Den forne Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson blev legendarisk på egen hand mycket genom sitt debutalbum ”I overkligheten” (1996). Sedan dess har det blivit totalt fyra soloplattor. Nu är sångaren, gitarristen och basisten äntligen tillbaka med nytt material. Det är 10 år sedan sist, och album nummer fem i raden, men känslan är den samma som vid debuten, det är en nystart med tydligt tema, en självbiografisk tillbakablick med sikte på framtiden. Tillbaks till där det började. Nya albumet ”Alfta förr och nu" som släpptes den 25 augusti i år är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte.

Albumet mottogs med öppna armar av en samlad kritikerkår och till Victoriateatern kommer han med en föreställning i två akter som delar albumets namn och tema: Alfta förr och nu – En musikföreställning i två akter. Nya albumet tar avstamp i Sturesons uppväxt i Alfta, en bortglömd avkrok i södra Norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det handlar om sorg och saknad, tro, hopp och kärlek på upphällningen, hemlängtan och bortlängtan, nöjen och tristess, träindustrier, bottenfrusna sjöar, hässjor, granar, sommardagar, vinternätter, domusrestauranger och annat spännande som man hittar i landets mest bortglömda delar.

Musikföreställningen bygger på samma tematik som albumet. I två akter, ”Förr” och ”Nu”, kommer Stureson och hans band först fokusera på debutalbumet och andra låtar som rör sig i det förgångna för att sedan i andra set förflytta sig fram till den nya skivan och samtiden. Musiken kommer också att varvas med högläsning ur boken Alfta förr och nu, skriven av Ulf Sturesons farfar, som alltså gett både album och förställning sitt namn.

Röster om Alfta förr och nu:

4/5 ”Återkomsten ”Alfta förr och nu” är första skivan på tio år och den låter ännu mer självklar i sin form än solodebuten från 1996. Som att han har mognat genom att skala av ytterligare något lager, och bli ännu mer envist personlig som sångare. Samtidigt som några låtar hör till det mest lättfästande direkta han har gjort." Dagens Nyheter - Nils Hansson
 
4/5 ”Nio sånger, nio vykort från Sverige, frankerade med saliv, blod och kärlek." Dagens Industri - Jan Gradvall
 
5/6 "Med sin mjuka kollision av sentimentalitet och framtidshopp är Gräs och syra ett under av melodiskt återhållet vemod, och liksom flera av Ulf Sturesons allra bästa stunder har den samtidigt ett underliggande nästan euforisk jubel.”
Nöjesguiden - Patrik Forshage
 
4/5 "Det är en sorts popmusik som ingen annan bryr sig om att skriva. Gitarrer vindlar vackert och stråkar sveper som en mild vind genom djupa skogar och ymniga fält.” Aftonbladet - Håkan Steen
 
4/6 "Poetisk popmelankoli som verkligen känns” GAFFA - Pontus Bark
 
8/10 "Alfta förr och nu« är en vindlande vacker och lennonskt påträngande livskrönika."Sonic - Pierre Hellqvist
 
4/5 "Med vackra, skaviga sånger som kommer från hjärtat och är rotade i ett Sverige lite bredvid tecknar Stureson en bild så mycket rikare än alla schabloner som rapas upp på Twitter och tyckar-sidor."Göteborgsposten - Johan LindqvistPicknickkonsert
onsdag 8 november

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

PRIS: 260:- VID BORD ALT. 220:- PÅ BALKONG. PENS/STUD: 220:- VID BORD ALT. 180:- PÅ BALKONG

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.