6-7/12: JUL MED FRANSKA TRION, SUPPORT: MADELEINE FREYJUL MED FRANSKA TRION
Support: Madeleine Frey 
Julen är ingen jul utan Franska Trion! Denna göteborgska jazz-rock-någonting konstellation har sedan starten hyllats stort för sina egensinniga låtar likväl för sina explosiva liveframträdanden. I Göteborg har den årliga julkonserten med bandet blivit mer en regel än ett undantag och nu är det äntligen Malmös tur att få bli del av denna höjdpunkt!

I skenet av julgrans-ljuset spelar Franska Trion dels låtar från sin kommande platta som släpps under hösten men naturligtvis också några sånger från sin klassiska julskiva ”Våra mest älskade julsånger”. Som om inte detta vore nog kommer tomten på besök och delar ut klappar och en och annan överraskning lär äga rum. Så med andra ord - boka in julafton redan den 6-7 december och fira jul med Franska Trion!

Madeleine Frey
Spotify | Facebook
I artisten Madeleine Freys melankoliska värld bränner känslorna under huden och känslorna är den största grunden i hennes musik och skapandeprocess. Debut EP:n “Leave My Heart Outside” utgår från popens grunder där hennes förkärlek till de typiska starka melodierna inom genren får ta plats. Hon beskriver sin musik med begreppet “nordiskt sound” med inslag av genrerna r & b, soul och klassiskt, och menar att musiken låter “pampigt och samtidigt enkelt - med uttryck av en mörkare karaktär.
 
Efter flertalet spelningar i Sverige (Malmöfestivalen, Café De Luxe, Victoriateatern, Grand Öl och Mat m.m.) kommer artisten tillbaka till Victoriateatern som DUO, med David Johannesson på gitarr, och bjuder på mer avskalade versioner på låtarna. Hennes förhoppning är att väcka eftertanke hos lyssnaren om sin omvärld, se individerna som är i den och våga öppna sig för det som kan kännas främmande, nytt och kanske även lite obehagligt. Vad lever vi i för värld? Hur vill vi att den ska se ut? Hur kan vi hjälpas åt? Det är stora frågor, och dessa är hennes drivande kraft i vad hon vill väcka för känslor hos publiken.

Konserten genomförs i samarbete med Kulturbolaget.

Picknickkonsert
Onsdag 6 december & Torsdag 7 december

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 340:- vid bord alt. 300:- på balkong. Pens/stud: 300:- vid bord alt. 260:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.