4/4: BLUES CARAVAN 2018 (Feat. Mike Zito, Vanja Sky & Bernard Allison)BLUES CARAVAN 2018
Feat. Mike Zito, Vanja Sky & Bernard AllisonBlues Caravan är ett återkommande koncept som skivbolaget Ruf Records har kört sedan 2005 med en ny spännande sättning av högklassiga musiker varje år. Ruf är mästare på att leta fram nya talanger långt utanför de traditionella bluesländerna USA och England och denna gång får vi höra två mycket tunga profiler tillsammans med en spännande nykomling – Mike Zito, Vanja Sky och Bernard Allison. Alla tre släpper nya plattor under början av 2018.


Vanja Sky är en 23-årig kroatisk gitarrist, inspirerad av Rory Gallagher, Albert King och Stevie Ray Vaughan. Hon har redan etablerat sig i Balkanstaterna, och med hjälp av sitt debutalbum som kommer på Ruf’s i februari 2018 och den omfattade turnén med Blues Caravan bör hon få ett internationellt genombrott.
Facebook

Vissa efternamn ger omedelbar respekt på bluesscenen; Bernard Allison är son till självaste Luther Allison från Chicago, den första musikern som Ruf Records signade, och han kom över till Europa för många år sedan för att turnera med sin far, som bodde i Paris. Redan 1990 släpptes hans debutplatta och sedan dess har det kommit ca 17 stycken. Bernard är en dynamisk och färgstark musiker.
bernardallison.com

Mike Zito är en mycket fin låtskrivare och gitarrist från Missouri, som har släppt 12 plattor och turnerade runt världen i flera år med all-star-bandet Royal Southern Brotherhood (med Cyril Neville och Duane Allman) innan han återgick till sitt eget band The Wheel.
mikezito.com

Basisten Roger Inniss är en veteran som har spelat med alla från Chaka Khan till Climax Blues Band. Han var också med i den mycket uppskattade Blues Caravan 2017, ”Blues Got Soul”.
rogerinniss.com

Trummisen Yonrico Scott spelade med Derek Trucks i 15 år, och ingick tillsammans med Mike Zito i all-star-bandet Royal Southern Brotherhood.
yonricoscott.com

På scen:
Mike Zito (US) – gitarr, sång
Vanja Sky (CR) – gitarr, sång
Bernard Allison (US) – gitarr, sång
Roger Inniss    (UK) – bas
Yonrico Scott (US) – trummor

Picknickkonsert
Onsdag 4 april

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 300:- vid bord alt. 260:- på balkong. Stud/pens: 260:- vid bord alt. 220:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.