4/10: TRIO MIO (DK/SE) – Upptäck Victoria!Upptäck Victoria!
TRIO MIO (DK/SE)

 

Vackra, lugna och luftiga melodier växlar med snabba, oförutsägbara och ibland improviserade stycken. Trio Mio spelar nutida och nyskapande dansk/svensk folkmusik i korsningen där gammalt möter nytt, med inspiration från både jazz och klassisk musik med intensitet, virtuositet och glädje. Gruppen baserar sitt skapande på en vilja att ge nytt liv till dansk och svensk traditionell folkmusik och en önskan om att fortsätta utveckla sig som musiker och visa världen att folkmusik fortfarande är en levande musikstil.

Trio Mio bildades 2004 av tre mycket begåvade musiker från helt olika musikaliska bakgrunder. De har förenats genom sin musikaliska lekfullhet och sin kärlek till musiken. Gruppen spelar musiken på sitt eget sätt och skapar modern, samtida folkmusik med stor respekt för musikens historia och ursprung.

Trio Mio har släppt fem album och vunnit totalt sju Danish Music Awards i kategorin Folk. Gruppen är nu ute på releaseturné med sitt sjätte album som släpps under hösten 2018.

På scen:
Kristine Heebøll – violin
Sedan 20 år en av Danmarks mest uppmärksammade folkmusiker och varit med i flera grupper som placerat Danmark på folk-/världs musik-kartan.

Jens Ulvsand – bouzouki, gitarr, tenorgitarr och sång
Skånebaserad musiker som sedan början på 80 talet varit verksam i otaliga jazz-folk och worldprojekt (Avadå Band, Gisens worchestra, Willie MBuende Band m.m)

Peter Rosendal – piano, wurlitzer och flugabone
En av Danmarks mest uppskattade jazzpianister, killen  som spelat med ”alla” och som med sitt alldeles personliga melodisinne gör att man aldrig är säker på vad som ska hända.

Konserten genomförs med stöd av Nordiska kulturfonden (puls).
PICKNICKKONSERT
TORSDAG 4 OKTOBER

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 100:- vid bord el. på balkong alt. stud/pens: 50:- vid bord el. på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Upptäck Victoria!


Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så tycker vi att det är hög tid! Vid några utvalda tillfällen under året erbjuder vi ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern.

Upplev vår intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen.

Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.