31/3 ROBERT "ROBI" SVÄRDROBERT "ROBI" SVÄRD
Flamencogitarrist i världsklass – den klarast lysande stjärnan på flamencohimlen just nu.Hjärtats vedermödor kanaliseras bäst genom gränslös gitarr, känsloladdad sång och bestämda dansskor. Sällan lyckas en ickespansk flamencoartist lämna ett så stort avtryck internationellt som Robert “Robi” Svärd gör med sitt debutalbum “Pa’ki Pa’ka”. Det faktum att självaste BBC bestämde sig för att resa till Sverige för att ta reda på hur hans nästan osannolika odyssé från "doldis" till “snackis” i flamencovärlden egentligen gick till, ger en vink om hur ovanligt det faktiskt är.

Den 15 april 2016 släpptes den svenske gitarristen Robert “Robi” Svärds debutalbum “Pa’ki Pa’ka”av tyska skivbolaget Asphalt Tango Records. I juni 2016 utnämndes Pa’ki Pa’ka till ett av tio “Top of the world” album av Songlines Magazine UK, vilket efterföljdes av en enorm flodvåg av intresse och nyfikenhet från omvärlden. En våg som fortfarande är i rullning.

Robi har komponerat allt, men hans medmusiker, varav några är ytterst framstående från flamencons Andalusien, får stort och fritt spelrum. Han har lyckats på ett mycket originellt, smart och vackert sätt att förmedla sina musikaliska idéer, samtidigt som han håller sig innanför flamencons traditionella, relativt strikta ramar.

En skribent tycker sig ana Sibelius och en tysk musikkritiker konstaterade att globaliseringen kan få häpnadsväckande blommor att växa. Han syftade på att ”Robi” fått sin musikaliska näring från Sverige, Australien, Spanien och förstås överallt han hört musik ifrån och att hans egen musik nu står i blom och att hela världen nu vill plocka. Så ska ni veta att detta är ännu bättre live!

På scen:
Robert "Robi" Svärd – gitarr
Alfredo Tejada – sång
Miguel "Cheyenne" – slagverk
Ahmad Al Khatib – oud, cumbus, bozouk
Ann Sehlstedt "La Pantera" – dans
Sara Nilsson – violin, viola
Tove Brandt – kontrabas

Melodiernas komplicerade rytmer bärs upp av ett förtrollande briljant flyhänt gitarrspel av Robert Svärd och en imponerande inlevelse och teknisk virtuositet hos sångaren och de övriga flamencoutövarna. (Lira, 2016)Picknickkonsert
Fredag 31 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 300:- vid bord alt. 280:- på balkong. Pens./stud: 260:- vid bord alt 240:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.