30/11: THE GOODBYE GIRLS (US/CAN/SE)THE GOODBYE GIRLS (US/CAN/SE)

 

Denna Bostonbaserade kvartett består av fyra otroligt skickliga musiker från USA, Kanada och Sverige som tillsammans skapar musik som är bland den svängigaste rootsmusiken du kan hitta. Med en gemensam kärlek till traditionell amerikansk bluegrass och svensk traditionell musik ger de oss spännande, fräsch och energifylld country och bluegrass med hjärta och sväng! Från gamla traditionella melodier, genom en bluegrasslåt till en svensk polska med en lekfull balans mellan gammalt och nytt.

Lena Jonsson på fiol är riksspelmannen från Hälsingland som tog steget över Atlanten för att studera på Berklee College of Music i Boston. Väl där samlade hon ihop några av de skickligaste akustiska musikerna hon kunde hitta för att bilda The Goodbye Girls. Gruppen består av amerikanskan Molly Tuttle på gitarr och sång som förra året utsågs som första kvinna någonsin till årets gitarrist av International Bluegrass Music Association, virtuosen Allison de Groot från Kanada på clawhammer banjo och den svängande svenska Brittany Karlson på kontrabas.

Bandet är trogna sitt ursprung och hedrar de musikaliska stilar där de har sina rötter. Tillsammans skapar de en unik och spännande repertoar. Med flera internationella turnéer bakom sig, bokningar på festivaler som Newport Folk Festival och Stockholms Folkfestival, har de gjort sig ett namn runt om i världen.
PICKNICKKONSERT
Fredag 30 November

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord el. 200.- på balkong alt. stud/pens: 200:- vid bord el. 160:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.