28/9: MIMI TERRIS – RELEASEKONSERT: DEN STORA SKALANReleasekonsert
MIMI TERRIS
DEN STORA SKALANSwedish Jazz på ren svenska med rötter i swingjazzen och framåt, in i 60- och 70-talets tonspråk, men även med en tydlig kärlek till svensk vistradition.

Hon har omtalats som en av landets främsta och mest personliga jazzsångerskor, nu släpper Mimi Terris nytt album. Det är moget, elegant och med självsäker ton, kristallklar frasering och artikulation. Mimi Terris fyller ett tomrum i svensk jazz, där hon för vidare arvet från ikoner som Monica Zetterlund, Beppe Wolgers, Alice Babs och Olle Adolphson. Hon utvecklar genren genom sin känsliga lyrik, som bestämmer över harmoniken och formen på sångerna, farkoster åt hennes omsorgsfulla historieberättande som alltid letar djupare.

Mimi Terris efterlängtade tredje album är en resa i melodins värld. Då hennes sätt att komponera utgår ifrån hennes självklara röst och unika tonspråk, står melodin helt i centrum. Hennes sextett som även hördes på den senaste skivan omsluter sången med ett sällsynt svängigt ramverk. Hennes personliga texter behandlar allmänmänskliga teman, som kärlek, ljus, mörker, liv och längtan. Mimi Terris låter sig på detta album inte begränsas av konventioner, här hörs hennes egen röst återigen, på nytt men lika självklar som alltid.

Det är två år sedan Mimi Terris släppte sitt kritikerrosade album Flytta Hemifrån, där hon omnämndes som ”en av Sveriges främsta och mest personliga jazzsångerskor” i Sydsvenskan. 2016 mottog hon Malmö Stads Kulturstipendium och medverkar i höst i en föreställning med Hasse å Tages nummer, där även David Batra, Adde Malmberg, Anna Blomberg, Ann Westin, Fredrik Lindström, Anders Jansson och Johan Wester medverkar. Efterföljande releasekonserter är 29/9 på Nefertiti i Göteborg, och 5/10 på Fasching i Stockholm.

På scen:
Mimi Terris – sång
Måns Persson –  gitarr
Mårten Lundgren – trumpet, flygelhorn
Mattias Carlson – saxofon, klarinett, flöjt
Johan Ohlsson – piano
Mats Ingvarsson – bas
Kristoffer Rostedt – trummor

Läs Sydsvenskans intervju med Mimi om nya skivsläppet här (170707)

Nedan kan ni lyssna på hur förra skivan "Flytta Hemifrån" lät.


Picknickkonsert
TORSDAG 28 september

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 220:- vid bord alt. 180:- på balkong. PENS/STUD: 180:- vid bord alt. 140:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.