28/11: CECILIA NORDLUND & FULLMÅNEN FRÅN HELVETET + Support: RAVEN – Upptäck Victoria!Upptäck Victoria!
CECILIA NORDLUND
& FULLMÅNEN FRÅN HELVETET
Albumrelease och konsert

Support: RAVEN

 

Innerliga, oförställda texter, distade, ödsliga gitarr- och ljudmattor, förförisk, vemodig cello och bultande beats i korsningen där visor och pop möter rock och electro. Det experimentella bandet ”Fullmånen Från Helvetet” startade som Cecilia Nordlunds (Souls, Monkeystrikes, Sunshine Rabbits, Dollykollot) soloprojekt men har nu utvecklats till ett fulländat band där alla medlemmarna blivit som en enda kropp.
 
Bandet vill skapa nya tidsfickor och ljushål för lyssnaren att förlora sig i. Suggestiva drömbanor som får dig att känna som att du gått vilse i en förhäxad urskog en dimmig månskensnatt eller vandrar längs ödsliga storstadsgator.
 
Välkommen till en helkväll på Victoriateatern för att fira släppet av Cecilia Nordlund & Fullmånen Från Helvetets första fullängdsalbum! Både EP:n som släpptes våren 2017 och det nya fullängdsalbumet som släpps 28 november är inspelade i AGM Studio med Christoffer Lundqvist som producent.
 
På scen:
Cecilia Nordlund – sång, gitarr
Sjunger och spelar i alternativa rockbandet SOULS som nyligen återförenats. Har även spelat i Monkeystrikes, Cilihili, Sunshine Rabbits och skrivit musik med Karin Dreijer och Marit Bergman.
 
Åsa Gjerstad – cello
Studio och livemusiker. Nu aktuell med Kerim Arhan och Lena Måndotter. Hon har också spelat med bl a Moonbabies, Golden Kanine, New Partner, Lotta Wenglen, Miranda gjerstad och Pelle Ossler
 
Lotta Wenglén – percussion, synth, sång
Producent, musiker och artist med egen lång solokarriär. Driver det egna skivbolaget Margit Music. Aktuell med bandet Blind Lake tillsammans med Måns Wieslander. Spelat i Sunshine Rabbits, ba-ba-loo och Dollykollot.
 
Julia Giertz – oljud, synth, effekter
Julia Giertz är ljudkonstnär/ljuddesigner som samarbetar bl.a. med Marie Topp (DK), Sindri Runudde (SE), Tyler Matthew Oyer (US), Andros Zins-Browne (US) och Lisa Nyberg (SE). Aktuell med soloverket SHRILL för Notam i Oslo.
 
Fotograf: Erika Larsson

Support: RAVEN - An Exploration Of Nightmares 
En audiovisuell performance-akt där publiken bjuds in till en magisk och obehaglig värld. Genom musik/ljud, text, video, performance och scenografi återskapar Simone Wingfors sina nattliga mardrömmar. Du får följa med in i en surrealistisk upplevelse där ljudbilden pendlar mellan vackra ljudlandskap och suggestiva besvärjelser uppbyggda av samplade ljud blandat med röst och loopar.

RAVEN IS AN AUDIO VISUAL PERFORMANCE ACT.
AN EXPLORATION OF DREAMS.
A REEXPERIENCE OF NIGHTMARES.

PICKNICKKONSERT
Onsdag 28 November

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 100:- vid bord el. på balkong alt. stud/pens: 50:- vid bord el. på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Upptäck Victoria!

Har du eller någon du känner aldrig varit hos oss så tycker vi att det är hög tid! Vid några utvalda tillfällen under året erbjuder vi ett lägre biljettpris för att alla ska få möjlighet att upptäcka Victoriateatern.

Upplev vår intima scen och koncept där du kan, om du vill, avnjuta din egen picknickkorg till tonerna från scenen.

Detta är ett unikt tillfälle för alla att besöka Victoriateatern – utnämnd till Sveriges bästa livescen 2016.

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.