26/9: BROEN (NO)BROEN (NO)

 

Broen har skapat ett eget ljuduniversum och beskriver sin stil som en mustig mix av brittpop, hip hop, acid punk, Paul Simon, spoken word och västafrikanska rytmer. Vokalisten Marianna får våra hjärtan att smälta med sin röst som växlar mellan klar, vacker sång och spoken word med grym attityd och självsäker dans. Akustisk techno, glittrande lo-fi danspop eller marschmusik från framtiden? Det är en utmaning att placera Broens musik i en genre.

Gruppen har mottagit lysande recensioner både för sitt debutalbum ”Yoga” och för sina spektakulära liveframträdande och fullsatta konserter. Iklädda skimrande paljettkläder och med en stark scennärvaro imponerar gruppen med sina musikaliska färdigheter och sin fria, lekfulla interaktion med varandra och publiken.

Broen gav 2013 ut låten ”Just Like Coco” och ”She Will Never Shiver” på The Split Jump Drug EP tillsammans med svensk-norske Invader Ace. I slutet av 2014 släppte de singeln ”Iris”, som blev listad på NRK P13, och i februari kom debutalbumet ”Yoga” ut.

På scen:
Heida Karine Jóhannesdottir Mobeck – tuba
Hans Hulbækmo – trummor
Marianna S.A. Røe – röst
Lars Ove Fossheim – gitarr
Anja Lauvdal – synth

"Sluttresultatet er et av de mest dynamiske og rytmisk søkende debutalbumene på aldri så lenge." – Audun Vinger, Dagens Næringsliv

"En brønn av finurligheter, i norsk skala – ja, genialiteter. Et debutalbum som stadfester Broen som Norges mest interessante band."– Gaffa, 5/6

"Gode som gull (…) Live er de enda snålere, mindre knirkete og sinnssvakt energiske." – Tor Martin Bøe, VG 5/6

Konserten genomförs med stöd av Nordiska kulturfonden (puls).

PICKNICKKONSERT
Onsdag 26 SEPTEMBER

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord el. 200.- på balkong alt. stud/pens: 200:- vid bord el. 160:- på balkong

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.