24-25/11: FREUD'S CIGARFREUD'S CIGAR
SthlmsMusikTeater

Vem är jag? Hur fungerar jag? Varför har jag en förkärlek till fläskkorv och varför är min fru så lik min mamma? Vårt medvetande, hur fungerar det? I denna mästerliga musikal av SthlmsMusikTeater får vi på ett varmt, intelligent och humoristiskt sätt en glimt av hur Sigmund Freud tänkte, varifrån han kom, vad han gick igenom och vad som drev honom. Här presenteras hans teorier i musikteaterform.

”Jonas Nerbe är fullständigt övertygande som en Freud med glimten i ögat.” (DN)

Att följa Freud är som att följa sina egna tankar, de allmänmänskliga frågeställningar som berör och engagerar oss alla. Vi vet fortfarande väldigt lite ca 100 år efter att Freud skapade strukturen av medvetandet med Överjaget, Detet och Egot. Freud började arbeta med denna kartläggning och framförallt började han ställa frågor till patienterna och vågade söka förklaringsmodeller kring människans omedvetna på ett sätt som ingen hade gjort tidigare. Han lyssnade. Han menade, till skillnad från sin samtid, att patienten själv kan sitta inne med information som kan leda till tillfrisknande.
 
Freud's Cigar är tonsättaren och textförfattaren Jan-Erik Sääfs tionde musikal. Den hade premiär Stockholm i början av 2009 och har gått för utsålda hus.

”Freuds cigarr är bland det coolaste som går att se på teater just nu.”  (SvD efter premiären)

”Nerbe spelar avspänt och virtuost flera roller samtidigt. Han har en utstrålning som gör att alla tänker på sex bara han viftar med en kulspetspenna och höjer ögonbrynen.” (Expressen)

På scen:
Jonas Nerbe i rollen som Sigmund Freud
Pianotrion ”Die Freuden”: Anders Holtz, Sara Kihlman Wibe och Lauri Antila.
Text och musik: Jan-Erik Sääf
Regi och ljus. Andreas Boonstra
Kläder och scenografi: Åsa Berglund-Coburn
Idé: Björn Roslund (Psykiatriker)

Föreställningen ges på engelska (lättförståelig)Picknickkonsert
Fredag 24 november &
lördag 25 november

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 340:- vid bord alt. 300:- på balkong. Pens/stud: 300:- vid bord alt. 260:- på balkong.

Erbjudande för dig med Sydsvenskans Stjärnkort: 245:- vid bord el. på balkong (max 4 biljetter per kort)

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.