23-24/2: PELLE OSSLERPELLE OSSLERI början av 2017 släppte Pelle Ossler sin sjunde soloskiva, en musikaliskt något hårdare skiva än sist. Efter framgångsrika spelningar med sitt rockband är det nu dags för något annorlunda, intimare och mer avskalat. Den 23 och 24 februari intar han scenen på Victoriateatern där rösten och låtarna kommer mer i fokus och där en annan repertoar tar plats.

Obs! Extrakonsert den 24 februari. Biljetter ute nu!

Sedan förra plattan (grammisnominerade “Stas” från 2013) har Pelle Ossler bl.a. gett ut Sällskapets ”Nowy Port”, spelat in och turnerat med Thåströms ”Den Morronen” och Sivert Høyems ”Endless Love”. Han har komponerat musiken till Sara Broos kritikerrosade film ”Speglingar” samt till Teater Galeasens föreställningar ”Vår Klass” och ”Illusioner”, spelat på 1900:s ”Tekno” och Andrea Schröders ”Void” samt haft ett antal fotoutställningar. Det nya albumet ”Evig Himmelsk Fullkomning” spelades in live (utan publik) på Teater Galeasen i juli 2016 och är Osslers 7:e soloplatta. Efter slutförd inspelning framfördes plattan i sin helhet på Galeasen under festivalen Stockholm Music & Arts och listades av Sonic Magazine som en av 2016 års största konsertupplevelser.

Pelle Osslers musik är filmisk, scenisk. Storslagna ljudbilder i tjocka sjok som byggs upp underifrån, med gråsvart mullrande tyngd. De lyfter, vindlar fram genom landskap och ut över hav, skjuter sig rakt in i märgen. Låtarna utgår från samtiden, även om de stundtals tar avstamp i det förflutna, i gamla krig, yttre såväl som inre.

”Titeln till plattan kom från en artikel jag läste om ett ställe i Ulan Bator som kallades Center för Shamanism och Evig Himmelsk Fullkomning. Jag blev både road och provocerad av de där orden. Vad betyder det egentligen? Vi tycks ständigt dömda att upprepa misstag, det ligger i vår natur, i det ständiga kaos som alltid pågår, vare sig vi vill eller inte. Och i detta becksvarta letar vi ljuset, en evig himmelsk fullkomning.”

Kontrasterna är genomgående hos Ossler. Nyanserna av ljus och svärta fogas in i varandra som intarsia. Pelle Osslers egna fotografier och teckningar är ibland utgångspunkt för musiken och de olika uttrycksformerna går in i varandra. Öppningsspåret till plattan, ”Ingen Rök Utan Eld”, med sitt blytunga intro är inspirerat av en av hans egna bilder.

Konserten presenteras i samarbete med Kulturbolaget.PicknickKONSERT
FREDAG 23 FEBRUARI & lördag 24 februari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 395:- vid bord alt. 355:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.