23/2 IDAN RAICHEL: PIANO – SONGS (ISRAEL) + LOUISA LYNEIDAN RAICHEL: PIANO – SONGS
+ special guest: Louisa LyneIdan Raichel har hyllats världen över för sitt karakteristiska sätt att hämta influenser från mellanöstern, latinamerikansk och afrikansk musik för att skapa en unik fusion genom att kombinera traditionella teman och texter med moderna instrument och nya musikstilar.

Den israeliske singer-songwritern har under de senaste tolv åren varit bandledare i ”The Idan Raichel Project”, men kommer till Victoriateatern för en organisk och intim konsert med sitt soloprojekt ”Piano – Songs”. Konserten består av låtar från hela Idans karriär, inklusive hans första soloalbum “At The Edge Of The Beginning”, som släpptes under början av 2016. Gästar konserten gör Malmös egen jiddisch-stolthet Louisa Lyne.

Majoriteten av Idans sångtexter är skrivna på hebreiska, men i några använder han sig även av amhariska; ett semitisk språk som talas i Etiopien. Han spelar akustiskt piano, elpiano, slagverk, trummplatta & loopar och använder till och med några lånade leksaker från sina två unga döttrar, till ära och firandet av sitt nyvunna faderskap.

Idan hedrades nyligen av Martin Luther King-institutet för sitt arbete med att lyfta fram minoriteters och nya invandrares röster till en mainstreampublik och för hans outtröttliga arbete att genom musik sammanföra människor från olika bakgrunder, övertygelser och kulturer.

Foto: Benjo Arwas

LOUISA LYNE
Malmöbaserade Louisa Lyne har sedan 2010, tillsammans med sitt eminenta band Di Yiddishe Kapelye, tagit jiddisch och framför allt dess musik till sitt hjärta. Med sin musik utvecklar hon dess musikaliska arv och för det närmare den nordiska kultursfären. Louisa har återuppväckt det musikaliska arvet och det är inte längre en död kultur från en svunnen värld i ett avlägset Östeuropa, utan levande, folkligt och präglat av mångfald, öppenhet och tolerans.

Första albumet DEBYUT släpptes under 2012 och sedan dess har Louisas karismatiska sånger fascinerat och uppskattats av publik över stora delar av världen. Under 2015 släpptes det andra albumet A FARBLONDZHETE BLONDINKE; ett album som verkligen utmanar historien, där nytt material och ett modernt sound kombinerar tradition och innovation.
www.louisalyne.sePicknickkonsert
Torsdag 23 februari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 260:- vid bord alt. 240:- på balkong. Pens/stud: 220:- salong alt. 200:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.