23/2: IDA BANG & THE BLUE TEARS: Good To MeIDA BANG & THE BLUE TEARS:
GOOD TO ME

 

Kritikerrosade och prisbelönta Stockholmsbandet Ida Bang & The Blue Tears blåser in som en frisk fläkt över den svenska retro-/americanascenen med skickliga musiker, stil och med stor respekt för bluesens rötter. Denna kväll presenterar de stolt sin nya skiva ”Good To Me” – en låtblandning av soul, rock och rhythm & blues som släpps den 1 februari 2019. Kvällen till ära har de dessutom sällskap på scen av en blåssektion.

Ida Bang & The Blue Tears bildades 2013 och hämtar sin inspiration från genreöverskridande artister som Bonnie Raitt, Hozier och Alabama Shakes och strävar precis som de mot ett modernt bluessound. Efter att ha blivit uttagna att representera Sverige i den europeiska bluestävlingen European Blues Challenge i Italien lades grunden till ett gediget turnerande runtom på bluesscenerna i Frankrike, Portugal, Estland, Lettland, Tyskland, Danmark, Finland och Norge. De har delat scen med storheter som Buddy Guy, Joss Stone och Beth Hart. Gruppen har mottagit flera fantastiska recensioner, bland annat i Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, där de återkommande beskrivs som ett välbehövligt nytt, skickligt och nytänkande retro-/americana-band. Bandet släppte under 2016 sitt första fullängdsalbum, "Possibilities" som mottog fina recensioner och nu till våren 2019 kommer alltså deras andra album ”Good To Me” som spelades in under fyra dagar i legendariska Baggpipe Studios och är producerat av Andreas Roos. 

Ida Bang & The Blue Tears består av Ida Bang (sång), John Bernström (gitarr), Leo Henriksson (gitarr), Patrik Engström (bas) och Leo Sund (trummor). Sångerskan Ida Bang sjunger med stor inlevelse, intensitet och kraft och har gjort mycket för den nya, moderna bluesen i Sverige. Hon har bland annat setts som arrangör för Big Mama Blues Club på Fasching i Stockholm och har även grundat musikkollektivet Ladies Got The Blues, ett all-female band som lyfter fram bortglömda kvinnliga musiker i blueshistorien med utsålda föreställningar över hela landet.

”Bandet är tajt och har två riktigt slipade unga gitarrister, Leo Henriksson och John Bernström, som både är fingerfärdiga och vet vad ”less is more” betyder. De många hörvärda solona byggdes upp med känsla för dramatik, full gas och avspänning. Ida Bang själv sjunger med en sorts cool intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Det är en rökig röst som utan vidare matchar det framrullande bandet.” Alexander Agrell, Sydsvenskan

Foto: Kitty Lingmerth

PICKNICKKONSERT
Lördag 23 februari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 260:- vid bord alt. 220:- på balkong. Stud/pens: 220:- vid bord alt. 180:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.