23/11: ERIC BIBB – TALES FROM A BLUES BROTHERERIC BIBB
TALES FROM A BLUES BROTHER


 
Eric Bibb är ett av den internationella bluesvärldens största namn idag. Hans turnéer runt om i världen tar aldrig riktigt slut, och hyllningarna som en av världens främsta bluesgitarrister är ständigt återkommande. Trots att Eric albumdebuterade för över 40 år sedan släpper han årligen nya skivor som alla kandiderar till utmärkelsen Årets Blues. Det har blivit mer än 35 album över 50 år som bluesman.

”This is where I come from, these are my roots.”

Tales From A Blues Brother är en spännande, sorglig och väldigt rolig föreställning med ett pärlband av ikoniska blueslåtar som bas. Eric har en unik historia som handlar lika mycket om musik som om att hitta en plats, mental eller fysisk, där hans ursprung och färg inte spelar någon roll. Nu är han redo att berätta den historien.

Föreställningen tar sin början med ett foto på Erics far, Leon Bibb, inför marschen till Selma. Där står han sida vid sida med Harry Belafonte, Joan Baez och Dr Martin Luther King. Berättelsen tar oss sedan vidare genom de amerikanska rasmotsättningarna och Erics längtan bort. Inlåst i en skrubb i Paris finner han bluesen och i 70-talets Stockholm finner han en tolerant och färgblind värld, men nu, 40 år senare, blåser vindar som han allt för väl känner igen.

Ensam, omgiven av sina älskade gitarrer, kommer Eric inte lämna någon oberörd. 

”Home is a place where I´m not constantly reminded of Americas violent history.”

”I´m a child of the civil rights movement.”

"Att lära känna Eric är att lära känna en oerhört viktig del av vår historia. Hans liv är oavbrutet fascinerande och att hjälpa honom berätta sin historia är bland det roligaste och viktigaste jag gjort", berättar föreställningens manusförfattare och regissör Ola Lindholm.

Läs mer om Eric och föreställningen i Sydsvenskans artikel från maj 2017.


Picknickkonsert
Torsdag 23 november

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. 200:- vid bord alt. 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.