21/10: Fredrik Kronkvist – AFRO CUBAN SUPREMEPresenteras i samarbete med Mix Musik
Fredrik Kronkvist
AFRO CUBAN SUPREME
Feat. Miriam Aïda (MAR/SWE), Jason Marsalis (USA) och Eliel Lazo (CUB).Inspirerad av Dizzy Gillespies idé att föra samman människor, musik och rytmer från olika kontinenter och länder har den prisbelönte och grammisnominerade altsaxofonisten Fredrik Kronkvist skapat en eklektisk, äventyrlig och färgstark mix av afrokubanska rytmer och Coltraneinspirerad jazz.

Musiken sträcker sig från legendariska låtar som A Night in Tunisia, Afro Blue och Manteca i händelserika arrangemang till spännande originalkompositioner med nutida infallsvinklar på tidlös latinjazz.

I samband med Dizzys 100-års jubileum 2017 släpper Fredrik Kronkvist albumet ”Afro Cuban Supreme” och gästar Victoriateatern tillsammans med världsstjärnorna Jason Marsalis från New Orleans på trummor, kongavirtuosen Eliel Lazo från Kuba och Miriam Aïda på sång.

På scen:
Fredrik Kronkvist (SWE) – altsaxofon – tillhör några av Sveriges mest internationellt etablerade jazzmusiker. Han är en av de starkast lysande stjärnorna på Sveriges musikhimmel som alltid berör sin publik med sitt unika sound när han är i rampljuset, kreativt och själfullt. Både hans kompositioner och improvisationer är i fokus när han bjuder lyssnarna på sin unika förmåga att få ut essensen från en melodi.

Miriam Aïda (MAR/SWE) – sång – presenterades för första gången på skiva av pianisten Jan Lundgren 2001 och har turnerat i Sverige och internationellt både som soloartist och med olika band och konstellationer som bl a Nils Landgren, Jan Lundgren, Norrbotten Big Band. Hon har släppt åtta album i eget namn.

Jason Marsalis (USA) – trummor ¬¬– är den yngsta brodern till den berömda Marsalis-familjen där han tillsammans med Wynton och Branford tillhör några av jazzens mest eftertraktade namn. Jason är känd för sitt fantastiska groove och unika förmåga att lägga rytmer i olika lager på varandra och hörs ofta som trumslagare i grupper som legendariska Marcus Roberts Trio, Marsalis Family Band, Snarky Puppy m.fl.

Eliel Lazo (CUB) – kongas – är en av de mest unika slagverkare som finns idag. Hans senaste album ”El Conguero” destillerar essensen av Afrokubansk musik och Eliel Lazo driver traditionen vidare med enorm originalitet och virtuositet. Han studerade i Havanna vid Oscar Valdes skola och var tidigare slagverkare och sångare i legendariska bandet Irakere. År 2003, vid en ålder av 19, vann Eliel det prestigefyllda priset ”Percuba International”.

Johnny Åman (FIN) – bas – är ständigt på turné med olika grupper då han är en av den internationella jazzscenens mest efterfrågade basister. Ursprungligen från Finland och med sin hemmabas i Sverige samarbetar Johnny med några av världens största jazzstjärnor som Jerry Bergonzi, George Garzone, Dave Liebman, Jukkis Uotilla, Marcus Strickland, Tony Malaby Gilad Hexelman m.fl.

Martin Sjöstedt (SWE) – piano – är en av Sveriges mest anlitade internationella jazzpersonligheter som har spelat med musiker som Joey Calderazzo, Jeff Tain Watts, Joe Lovano, Dee Dee Bridgewater och många, många fler. Han är också känd för sitt kontrabasspel med ett stort varmt sound och har en känsla för rytm som bara ett fåtal har, som han även bjuder på i sitt färgstarka pianospel.

”…en härlig rytmfest och virtuosa instrumentala prestationer… ett oemotståndligt tillbakalutat afrokaribiskt sväng.” - Folkbladet från Umeå Jazzklubb

”Bra låtar…och så till sist allsång på teatern med Kronkvists egna Yemaya! Kul och bra!” - Orkester Journalen från Ystad Sweden JazzfestivalPicknickkonsert
Lördag 21 oktober

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 220:- vid bord alt. 180:- på balkong.  Pens/stud/medlem Mix Musik: 180:- vid bord alt. 140:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.