20/3: LÅNGBACKA/BÅDAGÅRDLÅNGBACKA/BÅDAGÅRD

 

Detta är artistduon och produktionskollektivet som kanske är årets mest angelägna. Singer-songwriterpop med en stor portion folkmusik och inslag av electro och jazz, med samhällskritiska budskap. Föreställ dig att Regina Spektor flyttat till de nordiska fjällandskapen och lärt sig spela fiol. Det är nära och suggestivt men samtidigt bombastiskt och storslaget. Om du gillar Ane Brun, First Aid Kit eller Susanne Sundfør så kommer du garanterat gilla detta.

Maja Långbacka och Matilda Bådagård är två kvinnor som i systerskap och ”do-it-yourself”-anda står på barrikaderna för en ny era med egna kompositioner och egna produktioner. De är en kraftkälla som skapar musik över gränser med poetiska texter med tydligt budskap och tongångar som andas Nordic Noir med två röster i fokus. Soundet är unikt och live fyller de ut scenen och ljudbilden med, utöver fiol, sina röster och piano, elektroniska pedaler och loopar.

Maja Långbacka och Matilda Bådagård är veteraner i sammanhanget både som låtskrivare och musiker. De är båda professionellt skolade och har bland annat framträtt på Polar Prize och Nobelfesten och komponerat musik till film och scenkonst som Cirkus Cirkör.

Foto: Johannes Ferm Winkler

PICKNICKKONSERT
Onsdag 20 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 160:- vid bord alt. 120:- på balkong. Stud/pens: 120:- vid bord alt. 80:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Möllans Osts Victoriatallrik
En härlig tallrik där Möllans Ost väljer det bästa för dagen ur sina diskar. Här får du fyra ostar och fyra charkuterier med passande tillbehör, surdegsbröd från Sankt Jakobs stenugnsbageri, kex samt avslutningsvis en chokladbit. Ring Möllans Ost på 040-19 35 45 eller boka via webben, gärna en dag i förväg, så ordnar dem den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.