19/10: SIMONE MORENOSIMONE MORENOSväng, samba, dans och glädje! Brasilianska sångerskan Simone Moreno och Os Lourinhos tillsammans med musiker som spelat med alla från Robyn och Blacknuss till Ale Möller och Sofia Karlsson ger sig ut på vägarna igen!

Simone är kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, men sanningen är att Simone startade sin solokarriär i Brasilien redan 1994 och blev en afrobrasiliansk superstjärna som turnerade runt i USA, Japan, Europa och Brasilien, långt innan hon kom till Europa och Sverige i början av 2000-talet.

Sedan dess har hon turnerat flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen på klubbar, konserthus och festivaler med sitt band och har hunnit sjunga för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset och gjort latinhouse med SUMO och Rasmus Faber.

Simones senaste release i Brasilien, "Desde que o samba é samba" (2000), var en hyllning till samba och bossa nova och producerades av gitarristen Roberto Menescal - en av grundarna av bossa nova-rörelsen - som jobbat med bl a Elis Regina. Menescal imponerades av Simones innerliga tolkningar i studion och sa: ”Hon är en skicklig sångerska, som fångar varje situation hon sjunger, och hon har en vild hästs kraft på scenen. Men det är svårt att beskriva – bäst är att se henne själv, för att känna hela hennes styrka, hennes känsla och hennes otroliga energi.”

De sista åren har Simone bl a synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och tevehyllat Drottning Silvia på hennes 70 årsdag. Urkult-festivalen i Näsåker, Bangen Jazz i Sandviken, Hesselby Folk Festival och Göteborgskalaset har besökts, och härom året hyllades Simone efter sitt framträdande i Berwaldhallen på jubileumskonserten för Taube 100 år.
 
”Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil.” (TT-Spektra)

Picknickkonsert
Torsdag 19 oktober

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. Pens/stud: 200:- vid bord alt. 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.