15/2: VÄSENVÄSENEn 30-åring värd att fira! Denna svenska folkmusiksupergrupp har grunden fast förankrad i generationer av uppländsk spelmanstradition, men alltid blicken nyfiket fäst vid nya musikaliska mål. Trion ett unikt samarbete mellan de tre virtuoserna Olov Johansson på nyckelharpa, Mikael Marin på femsträngad viola och Roger Tallroth på tolvsträngad gitarr. De har under 30 års intensivt samspel och turnerande renodlat sitt sound och sin sceniska närvaro till den grad att gruppen idag är unik i sitt slag.

Musiken är intensiv och fylld av humor. Med hjälp av stundens inspiration skapar de ett helt eget musikaliskt språk som i sitt tilltal är lika modernt som ålderdomligt. Med sitt lekfulla och fulländade samspel verkar de trotsa fysikens lagar i något som förefaller vara en telepatisk kommunikation.

Trion som släppte sitt elfte studioalbum Brewed i april 2017 och som planerar att släppa ytterligare ett 2019 bildades redan 1989. De var då tre unga spelmän och musiker som förenades av lusten att spela låtar tillsammans. Med sin då överraskande kombination av nyckelharpa, viola och gitarr och sina unika arrangemang blev de snabbt efterfrågade av publik och arrangörer. Första plattan, Väsen, släpptes 1990 och inom kort spelade gruppen i de nordiska grannländerna så väl som i övriga Europa. Idag är Väsen en folkmusikens supergrupp med publik och följare långt utanför Sveriges gränser.

På scen
Mikael Marin – viola
Olov Johansson – nyckelharpa
Roger Tallroth – gitarr

Foto: Sarah Thorén
PICKNICKKONSERT
FREDAG 15 februari

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. Stud/pens: 200:- vid bord alt. 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.