13/3: SNORRE KIRK (NO) & STEPHEN RILEY (US)SNORRE KIRK (NO)
& STEPHEN RILEY (US)

 

Ett möte mellan den Köpenhamnsbaserade trummisen och kompositören Snorre Kirk och den amerikanske stjärntenorsaxofonisten Stephen Riley. Till detta projekt har Kirk skrivit en helt ny repertoar, skräddarsydd för detta handplockade gäng eminenta musiker och med Stephen Rileys unika klang och tillgång till musiken i fokus.

Stephen Riley
betraktas som en av nutidens tungviktare på jazzscenen. Han debuterade vid 17 års ålder som medlem i Ray Charles’ orkester och har sedan dess turnerat med med några av jazzen största stjärnor som Harry Connick, Wynton Marsalis, Norah Jones och Marcus Roberts. Med en närmast transcendent upphöjdhet, silkeslen klang och ett osedvanligt musikaliskt överskott har Riley, av kritiker, musiker och jazzkännare, förutspåtts att bli en tenorsaxofonisternas stilbildare under de närmaste åren.  

Snorre Kirk från Norge är inte bara en välmeriterad trumslagare utan också kompositör. Han har under de senaste åren gjort sig ett namn på den internationella jazzscenen som medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter, och mottagit en mängd utmärkelser, bland annat JazzSpecials-priset för sitt debutalbum ”Blues Modernism” (2012). Sedan debuten har han gett ut ytterligare två album som banat väg för ett internationellt genombrott, med framträdanden på några av världens ledande jazzfestivaler som North Sea Jazz Festival, Art of Swing Festival i Kansas City och Pori Jazz Festival i Finland.
 
På scen
Stephen Riley – tenorsaxofon
Snorre Kirk – trummor
Magnus Hjorth – piano
Anders Fjeldsted – basPICKNICKKONSERT
Onsdag 13 mars

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord alt. 200:- på balkong. Stud/pens: 200:- vid bord alt. 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.