13/10: NIVE & THE DEER CHILDREN (GRL)NIVE & THE DEER CHILDREN (GRL)

 

Inuit-indie med öppenhet, styrka och kraft. Grönländska sångerskan och låtskrivaren Nive Nielsen och hennes band bjuder på något så unikt som grönländsk indiepop-americana-folk med djärva texter, gitarr och ukulele. Hon hämtar inspiration från sitt ursprung och väver samman traditionen med ett samtida sound med inslag från både indiepop, jazz, rock och folk.

Nive & The Deer Children gav ut sitt första album 2009 och sedan dess har de satt Grönland på den musikaliska kartan. Hon kommer från den Grönländska staden Nuuk och har under de senaste åren tillsammans med sitt band gjort sig ett namn och turnerat flitigt, särskilt i USA och Kanada. Med stolthet för sitt ursprung i den grönländska inuit-urbefolkningen och en samtida världsuppfattning är hela världen hennes scen. Oavsett om hon uppträder på norra Grönland tillsammans med lokala musiker, eller om hon står på den största scenen i Los Angeles är Nive den samma. Med instrument som ukulele, såg, trummor, piano, bas, gitarr, horn, ibland cello, melodika och klockspel - eller "glockenspil", som Nive kallar det, är en konsert med Nive & The Deer Children en fantastisk, levande och annorlunda upplevelse.

Nive är även aktiv som skådespelerska, nu senast i Tv-produktionen The Terror – en ny, stor dramaserie av amerikanska AMC, som också står bakom hitserien The Walking Dead. Nive spelar inuitkvinnan Lady Silence och är med i 9 av 10 av seriens avsnitt.

Konserten genomförs med stöd av Nordiska kulturfonden (puls).PICKNICKKONSERT
Lördag 13 OKTOBER

Insläpp: 19.00
På scen: 19.30

Pris: 240:- vid bord el. 200.- på balkong alt. stud/pens: 200:- vid bord el. 160:- på balkong.

Nu räcker det att du visar upp biljetten i din smartphone! Tänk på miljön och slipp onödiga utskrifter!

För rullstolsanpassade platser boka era biljetter via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Media

Picknickteater

Vad är picknickteater?
Victoriateatern har en intim och avslappnad atmosfär och vi uppmuntrar vår publik att känna sig som hemma.  Under våra picknickföreställningar är alla gäster välkomna att ta med sig egen mat och dryck. Det spelar ingen roll vad du tar med. Hämtpizza på ett bord följs av ostron och kaviar på nästa - ta med det du är sugen på!

Möllans Ost

Tapastallrik för 2 från Möllans Ost
Är du sugen på en god ost- och charktallrik, fylld med härliga delikatesser från Italien, Schweiz, Frankrike, Portugal...? Då har Möllans Ost tallriken för dig! Ja, och en person till! Ring Möllans Ost på telefon 040 - 19 35 45, gärna en dag i förväg, så ordnar dom den åt dig!

Presentkort

Vill du ge en present för alla tillfällen och alla smaker? Hos Kulturcentralen som säljer våra biljetter kan du köpa presenkort. Ett presentkort på Kulturcentralen gäller för alla evenemang du hittar här kulturcentralen.nu. Du kan köpa det på valfritt belopp och det gäller ett års tid från köpdatum. Presentkortet skriver du själv ut, då det skickas till dig som pdf med e-post. För ett finare presentkort gå in i butiken på Södra Förstadsgatan 18 bredvid Victoriateatern.